Skriv ditt liv

Plats Gävle

Alla har en historia att berätta! Är det dags att skriva din? I den här kursen får du lära dig hitta dina minnen och skapa en berättelse av dem.

Boka kursen nu
Kursen vänder sig både till dig som redan har börjat skriva en självbiografisk berättelse och till dig som vill skriva om ditt liv men ännu inte kommit igång. Du behöver inte ha uppnått någon särskild ålder, för alla människor bär på en historia som är värd att förmedlas. Självbiografiskt skrivande kan också vara ett sätt att med egna ord få berätta om särskilda händelser i livet, bearbeta sina tankar eller bara upptäcka sig själv på ett nytt sätt.

Målet med kursen är att du som deltagare ska få inspiration och verktyg för att påbörja eller fortsätta ett självbiografiskt skrivande.

Upplägg

Under kursen går vi igenom olika sätt och former att presentera en livsberättelse och gör övningar för att hitta till våra minnen. Vi pratar också om gestaltning, miljöbeskrivning, karaktärer och dramaturgi som tillsammans bidrar till att skapa levande och intresseväckande berättelser. Kortare genomgångar varvas med praktiska skrivövningar och samtal om texter, både våra egna och andras. Gruppen träffas varannan vecka i Folkuniversitetets lokaler på Drottninggatan 10 i Gävle.

Moment
  • Hitta nyckeln till dina minnen
  • Olika sätt att skriva självbiografiskt
  • Gestaltning, miljöbeskrivning, karaktärer, dramaturgi
  • Barndom och uppväxt
  • Kärlek, föräldraskap, arbete och fritid
  • Betydelsefulla platser, personer och händelser
  • Livets stora frågor

Studiematerial

Skriv ditt liv av Jenny Eklund.

Om kursledaren

Annika Wigö är informatör och journalist. Hon har gått Skrivarlinjen på Västerbergs Folkhögskola, läst processinriktat skrivande på Högskolan i Gävle samt gått en sommarkurs i skrivande på Biskops Arnö. Hon är också utbildad Write Your Self-vägledare och har kunskap om att skriva efter trauma. De senaste åren har hon hållit flera skrivarkurser för olika målgrupper, samt medverkat med ett antal romaner och noveller i veckotidningar.

Seniorrabatt

Vi erbjuder 25% seniorrabatt.

Kursledare

Annika Wigö

Har du frågor?

Kontakta Johanna Orrberg

johanna.orrberg@folkuniversitetet.se

Tid
31 aug 2021 - 26 okt 2021
Ti 13:00 - 15:30
Tillfällen
5
Plats
Drottninggatan 10, 80320 Gävle
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1103781
Pris
1495 kr