Skriv din bok - coachning i 6 veckor

Plats Falun

Skjut inte upp dina skrivardrömmar – den bästa boken är den som blir skriven!

Boka kursen nu
Passa på att få coachning och tips för att komma igång. Är du flitig har du ett råmanus klart under hösten
.

Förkunskaper:

Inga speciella förkunskaper. Det enda som krävs är viljan att skriva och arbeta med ditt manus.

Kursupplägg:

Varje kurstillfälle fokuserar på ett tema, då du får verktyg för att utveckla skrivandet och vässa dina texter. Vi analyserar också andra författares texter för att lära av de bästa.
Efter en skrivövning för att komma igång, arbetar du med ditt eget skrivprojekt resten av kvällen. Nya skrivövningar och chans till kontinuerlig feedback på din text gör att kursen passar även dig som gått tidigare.

Ur kursinnehållet:

Att göra synopsis och en tidplan
Gestaltning -"show don´t tell"
Miljö- och karaktärsbeskrivningar
Dramaturgi med cliffhangers och vändpunkter
Analys av kända författares texte


Kursledare

Helene Kolseth är en indie-författare som gett ut två fackböcker och en skönlitterär roman, som är första delen i en kommande trilogi. Hon har också fått ett antal artiklar och veckotidningsnoveller publicerade. Helene är en av initiativtagarna till och arrangörerna av Bokmässan Dalarna. Tidigare var hon engagerad i styrelsen för Egenutgivarna och föreningens gemensamma monter på Bok & Bibliotek i Göteborg. Helene är utbildad copywriter och arbetar bland annat som översättare när hon inte skriver böcker.

Anpassning av undervisningen med anledning av Corona Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, kan den dock eventuellt komma att ges på distans istället. Kursen kommer i så fall att ha samma upplägg som om den hade getts i klassrum, med lektioner på samma dag och tid, men i stället för att ses fysiskt träffas ni i ett digitalt klassrum. Anpassning av undervisningen med anledning av Corona Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, kan den dock eventuellt komma att ges på distans istället. Kursen kommer i så fall att ha samma upplägg som om den hade getts i klassrum, med lektioner på samma dag och tid, men i stället för att ses fysiskt träffas ni i ett digitalt klassrum.

Anpassning av undervisningen med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, kan den dock eventuellt komma att ges på distans istället. Kursen kommer i så fall att ha samma upplägg som om den hade getts i klassrum, med lektioner på samma dag och tid, men i stället för att ses fysiskt träffas ni i ett digitalt klassrum.

Kursledare

Helene Kolseth

Har du frågor?

Kontakta Eva Erdman

eva.erdman@folkuniversitetet.se

Tid
08 okt 2020 - 13 nov 2020
To 18:30 - 20:45
Tillfällen
6
Plats
Folkuniversitetet, Slaggatan 8, 79171 Falun
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1070832
Pris
1425 kr