Skriv och illustrera din egen barnbok distans

Plats Distans

Har du en idé till en barnbok men vet inte var du ska börja? Vill du skriva och illustrera för barn? Då är detta en kurs för dig.

Boka kursen nu

Innehåll

Under kursen arbetar vi med konsten att skriva och illustrera för barn och med hitta vad din röst och ditt uttryck i bild och text är. Du kommer att arbeta med:

• Kortare och längre uppgifter samt övningar för att stärka din bild- och berättarteknik.

• Utforska hur du kommer igång och vidare med att skriva och illustrera en barnbok samt vad det är som får en barnbok att fungera.
  • Typografi, hur du lägger upp och planerar en historia och en bok samt att uttrycka en känsla eller stämning i bild och text.

• Under kursens arbetar du även med att genomföra, ett valfritt längre projekt. Du får löpande feedback från kursledaren och gruppen där vi diskuterar och utvecklar din idé. Ditt egna projekt kan vara en idé du redan har eller något helt nytt du kommer på under kursens gång!

Att börja respektive arbeta vidare med att skriva och teckna för barn.

Målgrupp

Du har viss eller ingen erfarenhet av att skriva eller illustrera och ett stort intresse av att lära dig mer.

Arbetsformer

Kursen är helt på distans och genomförs i den digitala plattformen Moodle (Du får ett inlogg i samband med kursstart). Det är inga fysiska träffar men 6 uppgifter som ni ska lämna in under kursens gång.

Som deltagare bör du vara beredd på att lägga ner tid på uppgifter, både på att skriva och teckna själv och att ta del av kurskamraternas material. Du väljer själv när du vill lägga tid på att arbeta med kursen.

Förkunskaper

För dig som vill testa på och utveckla att skriva och illustrera för barn. God datorvana krävs.

Kurslitteratur

Vi använder skönlitterära exempel samt deltagarnas egna texter.

Sarah Kläpp

Sarah Kläpp (1987) är verksam som konstnär, illustratör och serietecknare. Hon bor och arbetar i Malmö där hon även avslutade sin utbildning på Serieskolan.

Sarah har därefter genomfört flertalet separat utställningar i Sverige och även deltagit i grupputställningar av utvalda konstnärer och serietecknare i Sverige och internationellt.

Hennes serier och bilder finns publicerade i antologier och böcker inkl hennes serieroman "What We Knew" (C'est Bon Kultur förlag) och hennes väl omskrivna bilderbok "Ichabod Kvick och Järnbläckfisken" (Söderström Schildt förlag).

Hon har tilldelats stipendium från Författarfonden och Konstnärsnämnden för sina serier och sitt konstnärliga arbete.

Sarah Kläpp

Kontakta Kursverksamheten i Malmö