Reflekterande skrivande Distans Live

Plats Distans

Denna kurs är en introduktion till reflekterande skrivande. Du utforskar din livsberättelse genom pennan för större medvetenhet och förbättrad hälsa.

Boka reservplats

Kursinnehåll

Reflekterande skrivande är en grundläggande kurs i expressiva skrivmetoder. Du får lära dig olika verktyg för att utforska ditt inre genom pennan. Att gå in i minnesarkiven kräver stillhet, självomsorg och reflektion. Under sex sammankomster deltar du i ett rum för detta.

Metoden, så kallat expressivt, uttrycksfullt skrivande, är en spännande och effektiv typ av skrivande med bas i USA. Den grundar sig på vetenskaplig forskning inom bland annat socialpsykologi och psykiatri och kan innebära ett transformerande arbete.

Grundläggande teori, korta och långa skrivövningar, reflektionsövningar och frågeställningar varvas med samtal om hur det känns att skriva och om det som uppkommer. Skrivandet handlar inte om prestation och resultat, utan processen i sig, att förlita sig till att någonting värdefullt kommer att ta form. Deltagarna delar inte texter med varandra utan istället hur det känns att skriva.

Mål

Kursens målsättning är att ge dig verktyg för att använda skrivandet i hälsofrämjande syfte. Du lär dig hitta nya vägar som kan hjälpa dig att gå på djupet om vem du är, vad du kommer ifrån, och vart du är på väg.

Målgrupp

En kurs för dig som vill vara mer i kontakt med en djupare sida av dig själv, din historia och välbefinnande. Viktigt är att du har reflekterat kring och att du i viss mån har bearbetat händelserna som du vill utforska i ditt skrivande.

Kursupplägg

Kursen är helt online. Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Kursen har två veckor uppehåll mellan lektion fyra, fem och sex för att du ska kunna fördjupa dig i ditt eget skrivande.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper. Kursen riktar sig både till dig som har stor erfarenhet av skrivande och till dig som inte skrivit en rad sedan skoltiden. En viktig del i kursen är också att du som deltagare lär dig att jobba vidare med din utveckling på egen hand.

Datorvana krävs.

Kurslitteratur

Dina egna texter samt texter som din kursledare delar ut under kursen. Listor med tips, litteratur, handböcker och annat matnyttigt inom området delas ut under kursen. 

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

 

Kursledare

Emelie Dittmer

Emelie Hill Dittmer är skrivpedagog, frilansjournalist och författare. Hon har under åren undervisat hundratals människor i läkande skrivande, både i England och Sverige, i grupp och individuell handledning, däribland Österlens folkhögskola.

2016 tilldelades hon Write Your Selfs licensstipendium.

Hösten 2021 debuterade hon med fackboken Skriv för att läka – en guide i reflekterande skrivande på Lassbo förlag.

Hon har även medverkat i två amerikanska guideböcker Transformational Journaling for Coaches, Therapists and Clients: A Complete Guide to the Benefits of Personal Writing (Routledge 2021) och The Great Book of Journaling – How Journal Writing Can Support a Life of Wellness, Creativity, Meaning and Purpose (Mango Publishing 2022) samt antologin När mammor dör (Ordberoende förlag 2020)

Emelie Hill Dittmer

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 aug 2023 - 18 okt 2023
Onsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
ons 30 aug 2023 kl 17:30-19:00
  • ons 6 sep 2023 kl 17:30 - 19:00
  • ons 13 sep 2023 kl 17:30 - 19:00
  • ons 20 sep 2023 kl 17:30 - 19:00
  • ons 4 okt 2023 kl 17:30 - 19:00
  • ons 18 okt 2023 kl 17:30 - 19:00
Studietimmar
12
Kurs-ID
400115
Pris
2045 kr