Skriva rollspel, Distans Live

Plats Distans

Hur bygger man en klassisk fantasy-dungeon, en grotta befolkad av "drakar och demoner" och hur gör man den spännande och intressant? Under en intensiv helgkurs i liten grupp (max 8 deltagare) kan du undersöka just det - och mycket mer! Kursen ges helt via Zoom.

Boka nu

Förkunskaper

Du bör ha en viss grundläggande kännedom om spelen och ha spelat några gånger. 

Kursen innehåller bland annat: 

En genomgång av rollspelens historia från sent sjuttiotal fram till idag och den betydelse spelen haft för dataspel och olika former av lajv. De svenska rollspelens betydelse globalt. 

Mer sociala rollspel: Hur krattar man för sina mutanter eller vampyrer i en mer social historia? Hur bygger man spännande relationer och hur presenterar man dem för spelarna? 

Hur lär man spelarna den värld de ska röra sig i? Hur kommer man till en punkt där spelarna interagerar, inte som nyfikna nybörjare utan som viktiga delar i ett stort system? 

Och den stora frågan: Hur skriver man en berättelse utan huvudpersoner och hur får man spelarna att följa ungefär den väg man har tänkt sig? 

Kursen går helt på distans via Zoom. 

Kursledare

Anders Fager var först i den svenska rollspelshistorien med att skriva ett äventyr för rollspel på svenska. Hans "Spindelkonungens pyramid" från 1983 har präglat generationer av rollspelare. Anders har sedan 1983 gjort mycket annat; däribland blivit författare och en hörnsten i den svenska skräcklitteraturen. Men här delar han med sig av sina kunskaper om hur man skriver rollspelsäventyr - något han då och då fortfarande gör.   

Kursledare

Anders Fager

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess etablerat sig som en av de ledande författarna inom svensk fantastik och har gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och ett par barnböcker.

Hans bok ”Kråkorna” nominerades 2020 till Augustpriset. Han har även skrivit för spel, tv och teater samt för tidningen Skriva. Han är utgiven på tyska, franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk fantastik. Anders senaste bok ”Bläckfisken och den japanske sjömannen” kom hösten 2022. Han arbetar nu med flera tv-manus baserade på sina böcker.

Anders Fager undervisar på kurserna Att skriva skräck, sci-fi och fantasy och Världsbyggnad

Anders Fager

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 aug 2024 - 11 aug 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 10 aug 2024 kl 10:00-15:15
  • sön 11 aug 2024 kl 10:00 - 15:15
Studietimmar
12
Kurs-ID
116111
Pris
3125 kr