Kreativt skrivande distans live

Plats Distans

Har du texter som ligger i byrålådan eller har en stark önskan om att skriva men aldrig riktigt vågat. Utforska din egen berättarröst och finn dina unika berättelser. Träffarna är via Zoom.

Boka nu

Mål

Utifrån din egen erfarenhet skapar kursen möjligheter att undersöka och fördjupa förståelsen för det kreativa skrivandet som hantverk och uttryck. Dina insikter under kursen bildar en grund för ditt fortsatta skrivande.

Förkunskaper

Det viktigaste är att du är inspirerad att skriva. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller om du har lådvis med texter. Kursen riktar sig till alla som är intresserade av berättande i skrift, oavsett om du skriver för din egen skull eller har som mål att i framtiden publicera dina texter.

Innehåll

Vi börjar med att bearbeta sånt som riskerar att hindra oss i skrivandet. Svårigheter att komma igång, rädslan för att misslyckas, negativa bilder av vad andra ska tycka och tänka om oss och så vidare.

Under kursens gång får du möjlighet att pröva dig fram och fördjupa dig i skrivandets hantverk. Du får göra inspirerande skrivövningar inom prosa, poesi och drama. Allt för att du ska få möjlighet att utforska din egen berättarröst och finna dina unika berättelser.

Dessutom går kursen igenom

  • Berättarröst, perspektiv och form: Hur ska jag skriva? Om vad ska jag skriva? För vem ska jag skriva?
  • Textens byggstenar: dramaturgi, karaktärer, gestaltning och miljö
  • Skapa scener, komma igång, köra fast och om konsten att fortsätta.

Upplägg

Kursen hålls online via Zoom och är uppbyggd kring föreläsningar, reflektioner, skrivövningar, textanalyser och kortare workshops. Kursledaren fungerar som inspiratör och bollplank under processen. Du måste ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, mikrofon/högtalare samt kamera. 

Material

Läraren tar fram efter önskemål och behov. Material ingår inte i kursavgiften.

Kursledare

Karin Sallander

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Karlskrona

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 nov 2024 - 3 dec 2024
Tisdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tis 5 nov 2024 kl 17:30-19:45
  • tis 12 nov 2024 kl 17:30 - 19:45
  • tis 19 nov 2024 kl 17:30 - 19:45
  • tis 26 nov 2024 kl 17:30 - 19:45
  • tis 3 dec 2024 kl 17:30 - 19:45
Studietimmar
15
Kurs-ID
408151
Pris
1725 kr