Att skriva skräck, sci-fi & fantasy, Distans Live sommar

Plats Distans

För dig som bor någonstans i Sverige och känner att sommaren är rätt tillfälle för att gå en kurs som verkligen vässar ditt skrivande. Kursen ges via Zoom under fem dagar och du kan delta vare sig du sitter på Kanarieöarna eller i skärgården.

Boka nu

Förkunskaper

Kursen är en grundkurs och öppen för dig som inte skrivit alls men också dig som kanske har påbörjat material i byrålådan. Du får gärna ha idéer vad du vill skriva om och ett intresse för det fantastiska är förstås en förutsättning. Kursen ges helt på distans via Zoom. Läraren mailar Zoomlänk till deltagarna före kursstart. 

Exempel på vad som tas upp under kursens gång

  • Science-fiction, fantasy och skräcklitteraturens historia. Dess klassiska verk och stilar.
  • Science-fiction, fantasy och skräck genrernas nära släktskap och inflytande på film, serier och dataspel.
  • Hur man beskriver både det skrämmande och det fantastiska.
  • Realism och trovärdighet mitt i det overkliga.
  • Hur man undviker genrernas vanligaste fallgropar.

Kursupplägg

På kursen ska du som deltagare få en ökad insikt om, och förståelse för, hur olika berättartekniker och stilgrepp inom skräck kan utnyttjas för att skapa just den ”illusion av verklighet” som är avgörande för fantastisk litteratur. Lektionerna ägnas dels åt föredrag och diskussioner, dels åt elevernas egna texter. Varje lektion ges en mindre skrivuppgift att lösa mellan lektionerna. Utgångspunkten för alla diskussioner är att se textens utvecklingsmöjlighet. Kursen genomförs endast på svenska. Kursdatum; varje måndag 10/6 - 14/6.

Kursledare

Anders Fager

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess etablerat sig som en av de ledande författarna inom svensk fantastik och har gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och ett par barnböcker.

Hans bok ”Kråkorna” nominerades 2020 till Augustpriset. Han har även skrivit för spel, tv och teater samt för tidningen Skriva. Han är utgiven på tyska, franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk fantastik. Anders senaste bok ”Bläckfisken och den japanske sjömannen” kom hösten 2022. Han arbetar nu med flera tv-manus baserade på sina böcker.

Anders Fager undervisar på kurserna Att skriva skräck, sci-fi och fantasy och Världsbyggnad

Anders Fager

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 jun 2024 - 14 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 10 jun 2024 kl 10:00-15:15
  • tis 11 jun 2024 kl 10:00 - 15:15
  • ons 12 jun 2024 kl 10:00 - 15:15
  • tor 13 jun 2024 kl 10:00 - 15:15
  • fre 14 jun 2024 kl 10:00 - 15:15
Studietimmar
30
Kurs-ID
115292
Pris
5100 kr