Skriva feelgood Distans Live

Plats Distans

Drömmer du om att skriva feelgood? Under ledning av den etablerade författaren Sofia Ymén lär du dig hur du skapar historier, karaktärer och miljöer som berör – allt för att skapa en riktigt härlig feelgoodroman!

Boka kursen nu
På den här kursen bekantar du dig med genren, lär dig att identifiera din egen bokidé och att planera och utveckla ditt skrivande och din berättelse. Du lär dig att skapa trovärdiga karaktärer och de härliga miljöer som hör feelgoodgenren till.

Mål

Efter kursen har du fått grundläggande kunskaper om skrivandets hantverk så som dramaturgi, karaktärer, dialog och miljö och du får verktygen för att skapa din egen synopsis för ditt bokprojekt.

Målgrupp

Kursen kräver inga förkunskaper utan passar dig som läser mycket inom feelgoodgenren och själv är nyfiken på att komma igång och skriva en bok. Vi arbetar med kreativa skrivövningar individuellt och tillsammans i gruppen för att skapa både skrivglädje och lärande.

Innehåll och arbetssätt

Tillsammans bekantar vi oss med feelgoodgenren och skrivandets byggstenar. Vi hittar och utvecklar vår bokidé och planerar vår berättelse, pratar om att skapa skrivrutin och att komma igång och vidare när det kommer till skrivandet. Vi lär oss mer om dramaturgi och att skapa hinder och vändpunkter för att hålla spänningen uppe i vår berättelse. Vi pratar om att befolka vår berättelse och att lära känna våra karaktärer, att skriva dialog och att bygga upp våra feelgoodmiljöer.

Kurstillfällena sker live och ges via läroplattformen Zoom, som du kan använda på smarttelefon, surfplatta eller dator. Zoom går att ladda ner som app eller använda direkt i webbläsare.

Kursmaterial

Du får kursmaterial kopplat till respektive kurstillfälle, skickat till dig mejlledes efter varje lektion. När det är relevant tipsar vi under kursens gång om exempelvis skrivplattformar, skrivforum, skrivpoddar, bloggar och instagramkonton. Vi tipsar också om skönlitteratur, primärt inom feelgoodgenren, som kan vara illustrativa för olika delar av skrivhantverket.

Övrigt

Sofia Ymén är författare och har hittills gett ut feelgoodromanerna Hemma där hjärtat väntar, Den mitt hjärta slår för, Hjärtats tillfälligheter, Ett oväntat arv, En svårfångad dröm och En sagolik jul. Hon har också skrivit veckotidningsnoveller för tidningen Allers. Hon är högskoleutbildad journalist och diplomerad lektör som stöttar och vägleder aspirerande författare i sitt skrivande. Hon driver boknätverket Feelgoodfredag på Facebook som samlar närmare 7 500 läsare, författare, förlag, journalister med flera – alla förenade av sitt intresse för feelgoodgenren.

Utvecklingsmöjligheter

Skrivarakademins övriga utbud.

Bokningsinformation

Skriv gärna några rader om dig själv och varför du vill gå kursen i fältet "Meddelande" då du gör din bokning.

Prenumerationserbjudande från Tidningen Skriva

Vill du satsa ännu mer på ditt skrivande? Som deltagare på en av Skrivarakademins kurser under 2022 har du möjlighet att teckna en halvårsprenumeration på Tidningen Skriva, 3 nummer för 99 kronor (ord. pris 229 kronor). Länk till erbjudandet skickas i kallelsen (ca två veckor innan kursstart).

Kursledare

Sofia Ymén

Sofia Ymén heter jag och är läsaren som blev författare inom mina favoritgenrer feelgood och romance. Jag bor med man, barn och författarhunden Sam i ett vitt hus nära havet på Västkusten. Om jag har en stund över hittar man mig ofta med näsan i en bok, på språng med barnen, på promenad med hunden och när jag får tillfälle på hästryggen. 

Går du, liksom jag själv länge gjorde, och drömmer om att skriva en bok? Då är min kurs ”Skriva feelgood” något för dig. Vi kombinerar skrivglädje med skrivandets byggstenar för att du som vill skriva en feelgoodroman ska få inspiration och verktyg för att komma igång med ditt skrivande.

Jag skriver idag på min sjunde feelgoodroman som ges ut i samarbete med Printz Publishing/Norstedts och har tidigare skrivit och gett ut veckotidningsnoveller i Allers. Sedan 2017 är jag diplomerad lektör och har väglett hundratalet författare som lektör, skrivcoach och kursledare i deras skrivande och har glädjande fått se flera av dem bli publicerade med sina romaner. Jag driver boknätverket Feelgoodfredag på Facebook som idag samlar närmare 7 500 läsare, författare, journalister, bokhandlare och bibliotekarier – alla förenade av sitt intresse för feelgoodgenren. I grunden har jag en högskoleexamen i journalistik från JMG och en magisterexamen från Förvaltningshögskolan, Göteborgs Universitet.

Efter att ha gått ”Skriva Feelgood” hoppas jag att du ska känna dig inspirerad och ha verktygen för att starta upp ditt romanprojekt.

Ett av mina favoritordspråk är, fritt översatt: ”Morgondagen är alltid ny, utan några misstag i sig. Än …” Anne på Grönkulla. Det påminner mig om att inte vara rädd för att pröva nytt även om det kan innebära att jag råkar göra ett eller annat misstag längst med vägen, misstag är bara en del av lärandet. 

Sofia Ymén är lärare i skrivande på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Göteborg. Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
22 aug 2022 - 26 sep 2022
Må 18:00 - 20:15
Tillfällen
6
Studietimmar
18
Kurs-ID
1142843
Pris
2650 kr