Skriva, planera och publicera texter Distans Live

Plats Distans

Drömmer du om att ge ut en bok? Vi går igenom allt ifrån arbetsprocesser och hur du kommer vidare i ditt skrivande, till förlagens urvalsprocess, följebrev, säljtexter, refuseringar och hur du hanterar feedback.

Boka kursen nu

Skriva, planera och publicera är en kurs för dig som har kommit ganska långt i ditt skrivprojekt och gärna vill försöka få det publicerat.

Kursinnehåll

Vi går igenom följande teman:

Manusuppbyggnad och dramaturgiska kurvor, arbetsprocesser och hur man kan utnyttja även korta skrivstunder på ett effektivt sätt. Hur du använder dig av synopsis på bästa sätt, olika tips och trick för hur du kommer vidare när du kört fast i skrivandet, olika förlagstyper och hur dessa arbetar. Hur du både är trogen din idé och samtidigt gör den så säljande som möjligt.

Kursupplägg

Baserat på kursens teman jobbar vi med korta hemuppgifter (exempelvis att skriva en säljtext till ditt manus) som vi sedan diskuterar tillsammans, då konstruktiv feedback är ett av de främsta sätten att växa som författare.

Formen är framför allt konkreta tips och råd, diskussioner och textanalys i grupp.

Ni arbetar med textrespons och du bör vara beredd på att lägga ner tid på hemuppgifter, både på att skriva själv och på att läsa de andra deltagarnas texter.

Undervisningen är alltid varierad och utgår från gruppens behov, kunskapsnivå och önskemål. Du förväntas vara aktiv på sammankomsterna och interagera med såväl lärare som andra deltagare.

Mål

Att du ska känna att du kommer vidare i din skrivprocess och att du, med hjälp av de kunskaper och insikter du får via kursen, kommer ett steg närmare utgivning.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen är för dig som har kommit en bra bit i ditt manus men som kanske kört fast, eller känner dig osäker på hur du ska få det utgivet.

Kurslitteratur

Deltagarnas egna texter, samt olika textexempel som delas ut i samband med kurstillfällena.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Sofie Bjarup

Jag älskar att undervisa i skrivande och har under flera år hållit skrivarkurser för såväl Folkuniversitetet som andra aktörer.

Som författare debuterade jag 2018 med den historiska kriminalromanen Mörkrets barn och kommer under 2021 och 2022 ut med en nyutgivning samt en uppföljare till denna, på Lind & Co.

Jag har tidigare jobbat som lektör, pluggat Litteraturvetenskap, Nordiska språk och Drama-teater-film.

På min fritid sitter jag antingen och läser i sällskap av en katt och en kopp te, eller är ute skog och mark med familjen och kameran. Fotografering är ett av mina största intressen och en stor inspirationskälla i mitt författande. För när det kommer till skrivande, handlar det i likhet med fotografering, inte bara om att se det vackra, utan att se saker ur ett lite annat perspektiv.

Mitt mål med undervisningen är att väcka skrivlusten hos kursdeltagarna: dels genom att ge dem redskapen att bygga en historia, dels genom att väcka nyfikenheten att hitta den och lusten att följa den.

Sofie Bjarup undervisar i kreativt skrivande på Folkuniversitetet

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
08 nov 2022 - 22 nov 2022
Ti 18:00 - 19:30
Tillfällen
3
Studietimmar
6
Kurs-ID
1137317
Pris
795 kr