Skriv och illustrera din egen barnbok Distans

Plats Distans

Har du en idé till en barnbok men vet inte var du ska börja? Vill du skriva och illustrera för barn? Då är detta en kurs för dig.

Boka kursen nu

Innehåll

Under kursen arbetar vi med konsten att skriva och illustrera för barn och med hitta vad din röst och ditt uttryck i bild och text är. Du kommer att arbeta med:

  • Kortare och längre uppgifter samt övningar för att stärka din bild- och berättarteknik.

  • Utforska hur du kommer igång och vidare med att skriva och illustrera en barnbok samt vad det är som får en barnbok att fungera.
  • Typografi, hur du lägger upp och planerar en historia och en bok samt att uttrycka en känsla eller stämning i bild och text.

  • Under kursens arbetar du även med att genomföra, ett valfritt längre projekt. Du får löpande feedback från kursledaren och gruppen där vi diskuterar och utvecklar din idé. Ditt egna projekt kan vara en idé du redan har eller något helt nytt du kommer på under kursens gång!

Mål

Att börja respektive arbeta vidare med att skriva och teckna för barn.

Målgrupp

Du har viss eller ingen erfarenhet av att skriva eller illustrera och ett stort intresse av att lära dig mer.

Arbetsformer

Kursen är helt på distans och genomförs i den digitala plattformen Moodle. Du får ett inlogg i samband med kursstart.

Kursen har inga lärarledda lektioner. Lektionerna publiceras skriftligt på kursplattformen. Vid varje lektion får du en inlämningsuppgift som du jobbar med mellan lektionstillfällena. I uppgiften ingår att lämna respons till övriga deltagare. För varje inlämningsuppgift får du själv respons både från kursledaren och från dina kurskamrater.

Du som deltagare arbetar med kursens uppgifter när det passar dig, du behöver bara förhålla dig till den tid då uppgiften ska vara inlämnad.

Förkunskaper

För dig som vill testa på och utveckla att skriva och illustrera för barn. God datorvana krävs.

Kurslitteratur

Vi använder skönlitterära exempel samt deltagarnas egna texter.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Sarah Kläpp

Sarah Kläpp (1987) är verksam som konstnär, illustratör och serietecknare. Hon bor och arbetar i Malmö där hon även avslutade sin utbildning på Serieskolan.

Sarah har därefter genomfört flertalet separat utställningar i Sverige och även deltagit i grupputställningar av utvalda konstnärer och serietecknare i Sverige och internationellt.

Hennes serier och bilder finns publicerade i antologier och böcker inkl hennes serieroman "What We Knew" (C'est Bon Kultur förlag) och hennes väl omskrivna bilderbok "Ichabod Kvick och Järnbläckfisken" (Söderström Schildt förlag).

Hon har tilldelats stipendium från Författarfonden och Konstnärsnämnden för sina serier och sitt konstnärliga arbete.

Sarah Kläpp

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
16 jun 2022 - 25 aug 2022
Tillfällen
6
Studietimmar
24
Kurs-ID
1136148
Pris
2795 kr