Att skriva skräck, Distans Live sommar

Plats Distans

Vill du skriva nagelbitande noveller eller en riktigt ruskig roman? Rymdäventyr eller sagor i en magisk värld för länge sedan? Skriv var du än är i sommar!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen är en grundkurs men du får gärna ha idéer kring vad du vill skriva om, och ett intresse för fantasy är förstås en förutsättning.

Kursupplägg

Vi pratar skräckens mekanik, hur magi fungerar och vad som egentligen är viktigt veckorna efter zombieapokalypsen. Och mycket annat. Vi har övningar i grupp och mindre skrivuppgifter. Målet med kursen är att du ska bli bättre på att skriva skräckinjagande och inspirerad att gå vidare med ditt skrivande. Kursen ges helt på distans via Zoom, 1/8 - 5/8 kl 10.00 - 15.15 . Läraren sänder ut länk för Zoom dagen innan kursstart.

Kursledare

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess etablerat sig som en av de ledande författarna inom svensk fantastik och har gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och ett par barnböcker. Hans bok ”Kråkorna” nominerades 2020 till Augustpriset. Han har även skrivit för spel, tv och teater samt för tidningen Skriva. Han är utgiven på tyska, franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk fantastik.Sommaren 2021 släpper Anders novellsamlingen ”Ingemar Fredmans Epistlar” och på nyåret 2022 debuterar han med två böcker på engelska.

Kursledare

Anders Fager

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess etablerat sig som en av de ledande författarna inom svensk fantastik och har gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och ett par barnböcker.

Hans bok ”Kråkorna” nominerades 2020 till Augustpriset. Han har även skrivit för spel, tv och teater samt för tidningen Skriva. Han är utgiven på tyska, franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk fantastik. Sommaren 2021 släpper Anders novellsamlingen ”Ingemar Fredmans Epistlar” och på nyåret 2022 debuterar han med två böcker på engelska.

Anders Fager undervisar på kurserna Att skriva skräck, sci-fi och fantasy och Att skriva för ljud.

Anders Fager

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
01 aug 2022 - 05 aug 2022
Tillfällen
5
Studietimmar
30
Kurs-ID
1135394
Pris
4600 kr