Manusrespons i liten grupp Distans Live

Plats Distans

Vill du få hjälp att bearbeta ditt manus? Detta är en kurs med bara fyra deltagare, där du får respons på längre texter. Med träff en gång i månaden ligger fokus på konstruktiv kritik,som gör att du kommer framåt i ditt skrivande.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Undervisningen är alltid varierad och utgår från gruppens egna texter. Genom dem kommer vi att diskutera såväl enskilda som generella berättargrepp, språk, dramaturgi etc. För att kunna få feedback på din text måste du skicka den senast tio dagar innan nästa kurstillfälle.

Kursupplägg

Kursen kommer att hållas vid sex tillfällen: 29/8, 19/9, 3/10, 24/10, 14/11, 5/12 . Första träffen är 18-18.45, resterande träffar 18-20.15.

För att det inte ska bli för stora textmassor till varje kurstillfälle, skickar ni max 35 sidor per gång*. På mötena går vi sedan igenom era respektive alster. Dels kommer vi kursledare att ge vår feedback, dels kommer ni få möjlighet att lämna respons på varandras arbeten. Det är viktigt att alla skickar sina texter i tid och att man som kursdeltagare bjuder till och även sätter sig in i de andras projekt.

Kursen går online via Zoom. Du behöver ha tillgång till dator med kamera, mikrofon, högtalare samt internet.

Mål

Utifrån ditt projekt erbjuder kursen såväl konkreta råd som inspiration till hur du ska komma vidare i din skrivprocess.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen är för dig som har kommit en bit i ditt skrivprojekt och behöver hjälp med bearbetningen.

Kurslitteratur

Deltagarnas egna texter.
*Texterna lämnas in i storlek: 12 punkter, radavstånd: 1,5

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Sofie Bjarup

Jag älskar att undervisa i skrivande och har under flera år hållit skrivarkurser för såväl Folkuniversitetet som andra aktörer.

Som författare debuterade jag 2018 med den historiska kriminalromanen Mörkrets barn och kommer under 2021 och 2022 ut med en nyutgivning samt en uppföljare till denna, på Lind & Co.

Jag har tidigare jobbat som lektör, pluggat Litteraturvetenskap, Nordiska språk och Drama-teater-film.

På min fritid sitter jag antingen och läser i sällskap av en katt och en kopp te, eller är ute skog och mark med familjen och kameran. Fotografering är ett av mina största intressen och en stor inspirationskälla i mitt författande. För när det kommer till skrivande, handlar det i likhet med fotografering, inte bara om att se det vackra, utan att se saker ur ett lite annat perspektiv.

Mitt mål med undervisningen är att väcka skrivlusten hos kursdeltagarna: dels genom att ge dem redskapen att bygga en historia, dels genom att väcka nyfikenheten att hitta den och lusten att följa den.

Sofie Bjarup undervisar i kreativt skrivande på Folkuniversitetet

Josefin Kylli

Jag har tidigare hållit i skrivarkurser för Ordkonst där jag lärde ut grunderna i kreativt skrivande och arbetade med responssamtal med deltagares texter.

Just nu läser jag litteraturvetenskap vid Lunds universitet. Jag har också pluggat journalistik och gått skrivarlinjen på Skurups folkhögskola där jag framför allt jobbade med ett romanprojekt.

Jag är sedan många år tillbaka en del av ett skrivarkollektivt där vi ger respons på varandras manus. Jag har också arbetat som lektör- och korrekturläsare och har under några år varit aktiv i Ord på scen – Malmös förening för Poetry Slam och Spoken Word.

Jag har två noveller utgivna i novellsamlingar av Ariton förlag och Ordberoende förlag och skriver ständigt på romanprojekt och dikter.

Det jag tycker är kul med att leda skrivarkurser är att få skapa ett klimat där kreativiteten väcks till liv, där inspirationen kan kickas igång och där texter kan få växa med konstruktiva samtal.

 

Josefin Kylli

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
29 aug 2022 - 05 dec 2022
Må 18:00 - 20:15
Tillfällen
6
Studietimmar
16
Kurs-ID
1134570
Pris
2795 kr