Skriv som en bästsäljande författare

Plats Distans

Skriver du på en bok som du hoppas en dag ska nå läsare? Då är ett av de bästa skrivtipsen att läsa andra böcker, och att läsa dem ”som en författare”.

Boka kursen nu
I den här skrivkursen läser, diskuterar och analyserar vi bästsäljande böcker i syfte att utveckla vårt eget författarskap.Denna kurs är en Distans Live kurs och där online lektionerna sker via Zoom.

Ät din lunch samtidigt som du diskuterar med författarkollegor samt tar del av Gillys analyser.

Kungariket av Jo Nesbø
Onsdag 1 september kl 11:30 – 13:00

Boken är skriven ur ett förstapersonperspektiv, där berättaren är opålitlig. Hur påverkar det berättelsen? Vad skulle hända om vi fick se berättelsen ur ett annat perspektiv? Författaren är skicklig på att plantera och förvilla samt leverera överraskningar som samtidigt upplevs logiska. Detta går vi också in på, i syfte att kunna använda samma tekniker i våra egna manus (oavsett om du skriver thriller, deckare, feelgood eller något däremellan).

Normala människor av Sally Rooney
Onsdag 22 september kl 11:30 – 13:00

Sally Rooney har strukturerat upp sin roman EXTREMT exakt – idag studerar vi på vilket sätt. Hon är dessutom skicklig i att skapa en dynamik som ger framåtrörelse kopplat till berättelsens grundfråga, en skrivteknik som alla författare som vill skriva en bladvändare har användning av, oavsett genre.

Där kräftorna sjunger av Delia Owens
Onsdag 13 oktober kl 11:30 – 13:00

Delia Owens Där kräftorna sjunger följer en tydlig berättelsestruktur och håller sig nära grund-frågan ”Var det Kya som mördade Chase?” samtidigt som temat utanförskap genomsyrar hela berättelsen. Författaren bjuder dessutom på skickliga miljöbeskrivningar och förebådanden, och vi använder konkreta exempel ur boken för att själva lära oss hur vi t ex kan variera verb för att skapa samma effekt.

Kursledare

Gunilla Nyström, Gilly är diplomerad lektör och skrivcoach som brinner för att hjälpa författare skriva böcker som berör, inspirerar och/eller förändrar. Hon föreläser och bloggar ofta om skrivande och driver bland annat skrivkursen Bokcirkel för författare.

Sagt om kursen från tidigare deltagare:
Superbra blandning av diskussioner i mindre grupper och proffsiga analyser och tips från Gilly. Jag har fått många nya infallsvinklar och vidgade vyer angående genrer och författare.

Att få läsa utifrån ett hantverksperspektiv och sedan få matnyttiga, fördjupande och roliga lektioner i skrivande utifrån den text vi alla läst är hur kul som helst. Gilly gör det exceptionellt bra med sitt skarpsinne och sin vänlighet.

Här diskuteras både känslomässig påverkan av läsningen och hur författaren använder sitt hantverk. Gilly är väl förberedd och med hennes hjälp att analysera texten kunde jag se hur en bok kan vara uppbyggd. Kursen ger mig en boost för mitt eget skrivande. Kanske även jag kan skriva en bok?

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
01 sep 2021
On 11:30 - 13:00
Tillfällen
3
Studietimmar
6
Kurs-ID
1103448
Pris
480 kr