Självbiografiskt skrivande

Plats Malmö

Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Har du en släkting du vill skriva om? Du lär dig hur du gestaltar en berättelse ur verkliga livet och hittar en egen form för den.

Boka kursen nu

Mål

Du ska få en bild av hur det egna materialet ska kunna omvandlas till en läsvärd och intressant text. Din skrivprocess ska komma igång samtidigt som du ska få redskap och inspiration för fortsatt eget skrivande. Vi arbetar hela tiden med texten i fokus och i textsamtalet växer en förståelse fram för vad litteratur och skrivande kan vara. Här får du möjlighet att omvandla minnen och erfarenheter till en intressant och läsvärd text.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill skriva om ditt liv och arbeta med ett biografiskt och självbiografiskt material.

Förkunskaper

Kursen är öppen för alla oavsett ålder eller livssituation. Du behöver ingen tidigare erfarenhet.

Om du redan har ett bokprojekt går det bra att lämna in valda delar av ditt projekt, istället för att skriva nya texter. Kursledaren inte möjlighet att ge feedback på längre texter än det som anges i inlämningsuppgifterna.

Kursinnehåll

Via olika skrivövningar får du bekanta dig med skrivandets hantverk. Skrivövningarna tar upp både konkreta händelser i livet och reflektioner. Den egna skrivprocessen är central. Du kommer även att gå igenom vad självbiografiskt skrivande kan vara via textexempel från litteraturen. Vad är skillnaden mellan privat och personligt? Var börjar jag? Får man skriva om allt? Detta är några av de saker du får möjlighet att fundera på och diskutera. Kursen avhandlar också minne, sanningsbegrepp och fiktion.

Arbetsformer

Sammankomster varannan vecka då lektioner och skrivövningar på plats varvas med hemuppgifter som sänds in via e-post. Genom samtal om varandras texter växer kunskap och insikt om vad skrivande och litteratur kan vara.

Kurslitteratur

Ingen specifik. Deltagarnas egna texter samt material och textexempel som kursledaren tillhandahåller.

Caroline Grimwalker

Inte alla kan bli bestsellers, men alla kan lära sig att skriva bra.

Debuterade som författare 2008, utgiven i flera länder och olika genrer. Har skrivit tjugofem böcker.

Arbetar som redaktör och spökskrivare, samt undervisar i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet. Älskar katter, vin och träning

Caroline Grimwalker

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
04 mar 2020 - 01 apr 2020
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
3
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1048356
Pris
2145 kr