Våga tala

Plats Trollhättan

Har du haft något du vill säga men låtit bli för att du inte vågar? Har du undvikit situationer där du kan behöva tala? Det går att lära sig att tala inför publik!

Boka kursen nu

Talrädsla brukar beskrivas som Sveriges vanligaste fobi. Många människor upplever stora begränsningar till följd av sin talrädsla. Med hjälp av övningar och strategier går det dock att arbeta upp en större säkerhet. Vad skulle du vinna på att våga göra fler muntliga presentationer?

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill våga tala, i arbetslivet eller i privatlivet. Du som anmält dig till kursen har redan tagit ett viktigt första steg i att utmana en rädsla som hämmar och begränsar livet för väldigt många människor.

Mål

Kursens mål är att ge dig verktyg, inspiration och mod till att våga tala, samt grunder och nycklar till en lyckad muntlig presentation.

Innehåll

Under kursen tränar vi på att tala i olika syften och sammanhang. Vi pratar om varför vi är nervösa och vad vi kan göra åt det. Vi jobbar mycket kring kreativitet och fantasi, det är viktiga redskap som ger liv och kraft till alla tal. Vi går också igenom moment som:

  • Vilka sätt finns det att hantera rädsla och oro för att tala? Hur kan du träna dig att känna större säkerhet inför publik?
  • Hur kommer du på något intressant att säga?
  • Hur kan du förbereda dig – eller säga något mer eller mindre spontant?
  • Hur minns du vad du skulle säga – och vad gör du ifall du kommer av dig?
  • Var hittar du kraft, flyt och personligt uttryck i ditt tal?

Arbetssätt

Teori och tips varvas med praktiska träningstillfällen. Vi gör många korta övningar med olika slags tal och tränar på att hitta känsla och personligt uttryck i talet.

Vad kräver kursen?

Du bör kunna tala och förstå svenska. Du får mer ut av kursen om du kan jobba en kvart eller mer mellan träffarna. Eftersom kursen är så koncentrerad bör du inte missa någon av de tre första träffarna. Är det något du undrar över kan du få kontakt med kursledaren genom vårt Kundcenter.

Litteratur/material

Lärarens eget material och tips om litteratur och videoklipp.

Utvecklingsmöjligheter

Vill du utvecklas ytterligare i din talartrygghet? Anmäl dit till denna kurs flera gånger, för att på så sätt fortsätta att arbeta med modet att våga tala. Kursen modifieras ständigt utifrån deltagarnas erfarenheter och gruppens sammansättning, så upplägget blir aldrig identiskt. Du kan också gå Våga tala, fortsättning.

Agneta Granqvist

Agneta har verkat som regissör producent under ett flertal år med ett antal kända musikalproduktioner bakom sig såsom ”Sound of Music”, ”Djungelboken”, ”Little Shop of Horrors”, ”Fame” för att nämna några.

Hon har även skrivit en egen musikal ”Good Old Days” som gick för utsålda föreställningar under en hel höst i Trollhättan. Hon startade upp en egen teater, TeodoraTeatern -2002 med inriktning musikalproduktioner och under 2009 startade hon och var initiativtagare till Showskolan i Trollhättan.

Fram till 2018 har Agneta regisserat & producerat Showskolans samtliga sex musikaler & showproduktioner, vilka alla har varit framgångsrika produktioner och under dessa år har hon utbildat ca 350 personer personer i skilda åldrar under denna utbildningsform.

Agneta driver även ett nöjeskoncept med underhållningsshower sedan ett flertal år tillbaka och har även startat upp en artistutbildning i Skara.

Agneta Granqvist

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
21 sep 2020
Må 18:00 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
Garvaregatan 15, 46130 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1048229
Pris
2950 kr