Våga tala grundkurs

Plats Göteborg

Har du haft något du vill säga men låtit bli för att du inte vågar? Har du undvikit situationer där du kan behöva tala? Det går att lära sig att tala inför publik!

Boka kursen nu

Talrädsla brukar beskrivas som Sveriges vanligaste fobi. Många människor upplever stora begränsningar till följd av sin talrädsla. Med hjälp av övningar och strategier går det dock att arbeta upp en större säkerhet. Vad skulle du vinna på att våga göra fler muntliga presentationer?

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill våga tala, i arbetslivet eller i privatlivet. Du som anmält dig till kursen har redan tagit ett viktigt första steg i att utmana en rädsla som hämmar och begränsar livet för väldigt många människor.

Mål

Kursens mål är att ge dig verktyg, inspiration och mod till att våga tala, samt grunder och nycklar till en lyckad muntlig presentation.

Innehåll

Under kursen tränar vi på att tala i olika syften och sammanhang. Vi pratar om varför vi är nervösa och vad vi kan göra åt det. Vi jobbar mycket kring kreativitet och fantasi, det är viktiga redskap som ger liv och kraft till alla tal. Vi går också igenom moment som:

  • Vilka sätt finns det att hantera rädsla och oro för att tala? Hur kan du träna dig att känna större säkerhet inför publik?
  • Hur kommer du på något intressant att säga?
  • Hur kan du förbereda dig – eller säga något mer eller mindre spontant?
  • Hur minns du vad du skulle säga – och vad gör du ifall du kommer av dig?
  • Var hittar du kraft, flyt och personligt uttryck i ditt tal?

Arbetssätt

Teori och tips varvas med praktiska träningstillfällen. Vi gör många korta övningar med olika slags tal och tränar på att hitta känsla och personligt uttryck i talet.

Vad kräver kursen?

För att få ut så mycket som möjligt av kursen behöver du arbeta kanske 15-20 minuter mellan träffarna. Det är inga svåra uppgifter och kan göra mycket stor skillnad, både för vad du får ut av varje kurstillfälle och för hur talartrygg du blir när kursen är avslutad. Eftersom kursen är så koncentrerad bör du inte missa någon av de tre första träffarna. Du bör kunna tala och förstå svenska. Är det något du undrar över kan du få kontakt med kursledaren genom vårt Kundcenter.”

Litteratur/material

Lärarens eget material och tips om litteratur och videoklipp.

Utvecklingsmöjligheter

Vill du utvecklas ytterligare i din talartrygghet? Anmäl dig till denna kurs flera gånger, för att på så sätt fortsätta att arbeta med modet att våga tala. Kursen modifieras ständigt utifrån deltagarnas erfarenheter och gruppens sammansättning, så upplägget blir aldrig identiskt.

Kursledare

Joel Landberg

– Eftersom allt kan sägas på mer än ett sätt är varje beskrivning av världen ett ställningstagande. Därför är retoriken så viktig.

Joel Landberg är kursledare i Retorik. Han är filosofie magister i svenska språket och har ett förflutet som litteraturkritiker. Joel har lång erfarenhet av att arrangera och leda poetry slam och andra poesiuppläsningar. Han har också undervisat i retorik vid Göteborgs universitet.

Joel driver bloggen även omretorik.wordpress.com

Joel Landberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
16 mar 2021 - 27 apr 2021
Ti 18:00 - 21:15
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1092041
Pris
Ordinarie pris:
2975kr
Med rabatt:
2231 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.