Diplomerad Kommunikatör

Plats Trollhättan

En diplomutbildning för dig som har stort intresse för arbete inom information och kommunikation och som vill lära dig mer om kommunikationens betydelse i en organisation. Kursen ges i Trollhättan.

Boka kursen nu

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som har tidigare erfarenhet av arbete inom information och kommunikation men som nu behöver bredda och fördjupa dina teoretiska och praktiska kunskaper.
Du har till exempel skrivit enkla informations-/säljbrev och liknande, arbetat med enkel internkommunikation eller med uppdatering av innehåll på en webbplats. Nu har du, eller kommer att få, arbetsuppgifter där kommunikationen blir mer komplex.

Mål

Målet med utbildningen är att ge dig kunskaper och färdigheter som gör att du kan analysera och lösa en kommunikationssituation. Du bygger på dina kunskaper om kommunikationens roll och betydelse i organisationen.

Innehåll

  • Kommunikationsprocessen
  • Skriva texter som kommunicerar
  • Skriva för webben och webbpublicering
  • Kommunikation och innehåll i sociala medier
  • Grafisk formgivning
  • Film och visuell grafisk kommunikation

Du får träning i att skriva intresseväckande, korrekt och läsvänligt. Du lär dig kommunicera och interagera strukturerat och genomtänkt i sociala medier och skapa mer trovärdigt och övertygande innehåll för webbplatsen och olika sociala kanaler.

Under utbildningen får du också producera enklare material, filmer och rörliga inslag till sociala medier och webb.

Undervisningsform

Vi varvar teoretiska genomgångar med praktisk träning. Det krävs 75% närvaro i alla delämnen samt att alla uppgifter fullgjorts för att kunna få ut ett diplom efter kursens slut.

Arbetssätt

Varje deltagare kommer att få 87 lärarledda undervisningstimmar samt 9 timmar individuell återkoppling. Under första terminen förläggs kursen 18:00-20:30 och under andra terminen 18:00-21:15. Kursen kräver en del hemarbete.
OBS! Max 6 deltagare!

Litteratur/material

Vid första tillfället går lärarna igenom den kurslitteratur som kommer att användas under utbildningen.

Vi förbehåller oss rätten att skjuta upp eller ställa in kursen vid för få antal anmälningar.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
09 feb 2021
Ti 18:00 - 21:15
Tillfällen
24
Plats
Garvaregatan 15, 46130 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
96
Kurs-ID
1082431
Pris
27500 kr