Podcast – från idé till succé

Plats Poppius

Vill du skapa din egen podd? Eller starta en i din yrkesroll? Kursen ger dig de verktyg du behöver för att komma igång – du lär dig hur du skapar, publicerar och lanserar. Inte minst hur du gör en podcast framgångsrik. Mohamed El Abed, pionjär och kreatör inom podcast- och ljudbranschen, leder kursen.

Boka nu

Innehåll

Podcast är det enklaste och billigaste sättet att nå ut till en stor publik.  Med bara en dator och en enkel mikrofon, eller till och med en smartphone, kan du starta en podd. Kursen lär dig hur du omvandlar din passion till praktiska färdigheter, och tar dig genom alla steg från idé till en färdig podcast. Du får möjlighet att utveckla din podcastidé, lära dig att intervjua, skriva manus, spela in, redigera och publicera din podd. Dessutom får du lära dig om podcastens historia, senaste trenderna och dess framtid.

Denna kurs är perfekt för dig som vill starta en podcast, oavsett om det är av eget intresse eller för ett företag eller en organisation. Med rätt kunskap och verktyg kan du till och med göra din podcast till ditt heltidsjobb.

Ur kursinnehållet

Podcastproduktion: Lär dig hur du utvecklar ditt format, gör förberedelser, producerar och distribuerar din podcast med hjälp av AI-verktyg för automatisering och effektivisering.
Intervjuteknik: Hur genomför du fängslande intervjuer? Lär dig att ställa rätt frågor som engagerar och får din gäst att öppna sig.
Dramaturgi: Lär dig formeln för en engagerande podcast med en inledning, en spännande mitt och ett slut som fångar lyssnarens intresse.
Utrustning: Hitta rätt mikrofoner och ljudredigeringsprogram som passar för din podcast. Upptäck hur AI kan hjälpa till att förbättra ljudkvaliteten och förenkla redigeringsprocessen.
Interaktivitet och sociala medier: Lär dig hur du engagerar dina lyssnare och använder sociala medier för att marknadsföra din podcast.
Nätverkande och partnerskap: Tips för att hitta samarbetspartners och finansieringsmöjligheter för din podd, inklusive strategier för monetarisering genom annonsering, sponsring och premiuminnehåll. 

Förberedelser

Bekanta dig gärna med något ljudredigeringsprogram. Det finns flera kostnadsfria alternativ tillgängliga online som du kan ladda ner och experimentera med.

Citat från tidigare deltagare

Engagerad och insatt lärare som kunde anpassa efter gruppen.

Övergripande och bra nivå.

Kursledare

Mohamed El Abed är en pionjär och kreatör inom podcast- och ljudbranschen, med en omfattande erfarenhet från public service, kommersiell mediaproduktion, podcasts, den ideella sektorn, varumärkesbyggnad och marknadsföring. Mohamed driver den populära podcasten Brottshistoria tillsammans med historikern Emmy Atterving, och varje vecka utforskar de de mest fascinerande och skrämmande historiska brottsfallen.

Mohamed har han lett utbildningar inom podcast för företag, organisationer och journalister både i Sverige och utomlands. Han har producerat prisbelönta och internationellt uppmärksammade radio- och podcastprogram, samt framträdande marknadsföringskampanjer. Han är medgrundare av Soundtelling, Sveriges första podcastbyrå, som nu är en del av Third Ear Studio-koncernen. 

Allmänt

  • Kursen går av stapeln då ett visst deltagarantal är uppnått. 
  • Kurslokal på Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45.
  • Sedan 2023 bedrivs Poppius kursverksamhet i samarbete med Folkuniversitetet. Läs mer om Poppius.
  • Anmälningsvillkor och avbokningsregler

Kursledare

Mohamed El Abed

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
1 okt 2024 - 1 okt 2024
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 1 okt 2024 kl 09:00-16:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
115124
Pris
6500 kr