Podcast – kom i gång med din egen podd

Plats Poppius

Kursen ger dig de verktyg du behöver för att kunna komma i gång med en podcast. Från dramaturgi till samarbetspartner – du lär dig hur du skapar en poddsändning, publicerar och gör den framgångsrik. Ges på Folkuniversitetet i Stockholm.

Boka nu

Just nu får du 15 % rabatt på kursavgiften (ordinariepris är 6500 kr och nya priset är 5525 kr). Gäller endast nybokningar. Boka dig direkt online. 

Innehåll

Podcast är det enklaste och billigaste sättet att kommunicera med en större publik. Med en dator och en enkel mikrofon kan du starta en podd. På kursen får du prova att skriva manus till en podcast som du sedan får testa att spela in under kursens gång. Du får även prova på att redigera ett urval podcasts som redan är publicerade – och träna på att redigera och därmed styra hur programmet blir. Du får vidare lära dig om podcastens dåtid, nutid och framtid.

Ur kursinnehållet:

  • Dramaturgi. Det här är alla steg som krävs för att skapa en framgångsrik podd. 
  • Genomgång av tekniken: mikrofoner och redigeringsprogram. 
  • Teknik- och användning för rösten: bli vän med mikrofonen. 
  • Interaktivitet och involvering, sociala medier. 
  • Så hittar du samarbetspartners. Tips för att hitta finansiering till podcasten.

 Förberedelser

Inför kursstart behöver du avsätta en halvdag för att bekanta dig med ljudredigeringsprogrammet Audacity och lära känna din röst. Programmet är gratis – du laddar ner det på din bärbara dator och tar med den till kursen. 

Kursledare

Mohamed El Abed är en erfaren utbildare inom podcast och anlitad podcastföreläsare. Mohamed är en av grundarna av Soundtelling, en av Sveriges första podcastbyråer. Mohamed har läst statsvetenskap och gått på Stockholms konstnärliga högskola i TV-manus. 

Mohamed har sedan 2018 lett podcastutbildningar för företag och organisationer såväl nationellt som internationellt. Han håller kurser, leder workshops och föreläser både på plats och digitalt över hela världen.

Anmälningsvillkor

Kursledare

Mohamed El Abed

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 okt 2023 - 10 okt 2023
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 10 okt 2023 kl 09:00-16:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
107523
Pris
5525 kr