Programmera i Python, fortsättning

Plats Uppsala

Har du bekantat dig med grunderna i programmering i Python, men skulle vilja lära dig lite mer? Då är det här en kurs för dig!

Boka kursen nu

Anpassning av undervisningen med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, kan den dock eventuellt komma att ges på distans istället. Kursen kommer i så fall att ha samma upplägg som om den hade getts i klassrum, med lektioner på samma dag och tid, men i stället för att ses fysiskt träffas ni i ett digitalt klassrum.

Om du inte vill delta i kursen om den ges på distans, skriv "Ej distans" i meddelandefältet när du bokar kursen. Om du på motsvarande sätt inte vill delta i kursen om den ges i klassrum, t.ex. om du tillhör en riskgrupp för Covid-19, skriv "Ej klassrum" i meddelandefältet när du bokar kursen.

Vänligen skriv bara ej distans/klassrum om du verkligen inte vill/kan delta i kursen om den ges på det sättet. Om du har uppgett ej distans/klassrum i din anmälan, avbokar vi dig automatiskt vid kursstart om kursen ges på det sättet, och vi tar vi inte ut eventuell administrationsavgift.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som har deltagit i vår nybörjarkurs i Python, eller som på annat sätt har fått motvarande kunskaper.

Mål

Målet med kursen är att du ska öka din förståelse för hur dataprogram är uppbyggda och fungerar, samt att du ska lära dig mer om hur man skapar enkla program.

Innehåll och upplägg

I kursen arbetar vi i programmeringsspråket Python. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar och uppgifter. Vi går igenom verktyg i Python och du får själv utveckla ett enkelt program enligt en instruktion.

Kursmaterial

Du behöver ta med dig en egen bärbar dator till kursen, som du har möjlighet att installera program på. Det spelar ingen roll om det är en PC eller Mac, men det kan inte vara en surfplatta.

Kursledaren tillhandahåller allt kursmaterial. Inga kostnader för kursmaterial tillkommer utöver kursavgiften.

Kursledare

Mats Larsson läser Civilingenjörsprogrammet i IT vid Uppsala universitet. Vid sidan av studierna arbetar han inom föreningen Hello World! som uppmuntrar och sprider intresse och kunskap om naturvetenskap och teknik. Under 2019-2020 ingår han även i ett projekt med Ingenjörer utan gränser, med syfte att konstruera och installera en datorsal i en skola i Liberia.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Kursledare

Mats Larsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
04 nov 2020 - 02 dec 2020
On 18:00 - 20:30
Tillfällen
5
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1077412
Pris
1350 kr