Programmera på sommarlovet 13-17 år

Plats Stockholm

Är du ny och nyfiken på programmering? Eller vill du kanske lära dig mer om objektorienterad programmering? Då är den här kursen för dig. Kom igång att lära dig allt du behöver för att komma igång med att programmera i Java.

Boka kursen nu

Mål

Du lär dig programmera på riktigt och lär dig grunderna i det användbara och seriösa språket Java och allmän programmering, med ett fokus på objektorienterad programmering.

Målgrupp

Kursen riktar sig till ungdomar från 13 år och uppåt, som är intresserade och vill testa programmering.

Grundläggande datorvana.

• Grunderna i Javas syntax
  • Grundläggande datastrukturer
  • Styrstrukturer såsom slingor och if-satser
  • Textbaserade användargränssnitt
  • Funktioner
  • Objektorienterad Programmering
  • Klasser och objekt
  • Inkapsling

Inget material krävs.

Undervisningsform

Gruppen består av upp till 12 deltagare. Kursen hålls i datorsal (Windows). Ta med egen laptop om du har bärbar Mac.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har flera kurser för dig som är ung och som gillar teknik, programmering och datorer. Se vår hemsida för mer info!

Våra kursledare är goda pedagoger med gedigen och kvalificerad utbildning samt praktisk yrkeserfarenhet av det ämne som de undervisar i.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna och salstorlek så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Joakim Loxdal

Kontakta Kundtjänst i Stockholm