Wordpress, gör din egen webbsida På plats/online

Plats Lund

Har du funderat på att skaffa dig en egen hemsida men tyckt att det verkar krångligt och svårt? Då är kursen i Wordpress som ges i Lund något för dig! Det finns möjlighet att vid behov följa kursen online.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Har du inte möjlighet att närvara på plats är du välkommen att följa den online. Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring smittspridningen av covid-19 kvarstår vid kursstart, så kommer kursen enbart att ges online.

Undervisningen är alltid varierad, utgår från gruppens behov, kunskapsnivå och önskemål. Du förväntas vara aktiv på sammankomsterna och interagera med såväl lärare som andra deltagare.

Här får du lära dig att enkelt och snabbt skapa en webbsida med hjälp av gratisprogrammet Wordpress. Du behöver faktiskt varken kunna krånglig kodning eller vara en erfaren webbdesigner för att skapa en fin och attraktiv webbsida!

På kursen lär du dig hur du installerar Wordpress, skapar menyer och sidor, lägger in bilder och video och mycket annat som du behöver känna till för att kunna skapa och driva din egen Wordpress-webbsida. Miljontals webbsidor, både privata och kommersiella, har skapats med Wordpress. Nu är det din tur att skapa dig en plats på Internet!

Mål
Kursen ger dig grundläggande kunskaper för att skapa och publicera en hemsida med Wordpress.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som snabbt vill komma igång och skapa en egen hemsida med Wordpress.

• Installation av Wordpress
  • Om webbhotell, FTP, domännamn m.m.
  • Inställningar
  • Skapa och redigera sidor
  • Menyer
  • Publiceringsfunktioner
  • Infoga bilder, video
  • Teman, Plugins och Widgets

Kurslitteratur/Material
Medtag egen dator till lektion.

Förkunskapskrav
God datorvana inkl. att kunna ladda ner filer, öppna packade filer, och kopiera och flytta filer och mappar samt god erfarenhet av att använda Internet.

Arbetssätt

Kursen är på plats samt online. Väljer du att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Vi använder oss av Zoom. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att använda programmet. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Kursintyg
Vid 75 procents närvaro får du Folkuniversitetets kursintyg.

Kenth Ericsson

Kontakta Kursverksamheten i Lund