Webbdesign, grundkurs

Plats Linköping

Den här kursen är till för dig som vill få grundläggande kunskaper som krävs för att skapa effektiva och funktionella webbsidor.

Boka kursen nu

Målgrupp

Personer som inte har några förkunskaper i webbdesign.

Syfte

Syftet med kursen är att ge deltagarna grundläggande kunskaper för att skapa effektiva och funktionella webbsidor.

Mål

Kursen ska introducera deltagarna i ämnet webbdesign genom att gå igenom samtliga faser som krävs för att skapa en funktionell webbsida. Från att bestämma sin stil till att genomföra själva utvecklingen i HTML and CSS. Kursdeltagarna ska också ges möjlighet att reflektera kring begrepp som användbarhet och tillgänglighet.

Beskrivning/innehåll

  • Grundläggande kunskaper om datorns teknologi och internets historik.
  • Grundläggande färdigheter i HTML.
  • Grundläggande färdigheter i CSS.
  • Bildbehandling för webb.
  • Responsive webbdesign: att anpassa webbsidor till olika plattformar.
  • Att designa effektiva webbsidor: användbarhet och tillgänglighet.

Arbetssätt

Undervisningen sker i form av föreläsningar och workshops i klassrummet. Under workshopen använder deltagarna sina egna datorer. Deltagare ska ha en textredigerare och en bildredigerare installerat på datorn, det finns gratis redigerare också. Textredigerare ska användas för att skriva själva koden och text redigerare ska användas för att jobba med bilder.

Rafael Zerega

Rafael Zerega kommer från Chile och är interaktions- och UX designer med spanska som modersmål. Han har en Magisterexamen inom Medieteknik med inriktning på människa-datorinteraktion. Han brinner för att undervisa i språk och tekniska ämnen.

‒ Teknik spelar en väsentlig roll i dagens samhälle och därför tycker jag att det är roligt att lära andra att utveckla webbsidor och andra typer av applikationer. En webbsida är ett verktyg som låter människor göra nästan allt möjligt, från att marknadsföra och sälja produkter till att starta en social rörelse. 

‒ Som person är jag kommunikativ, kreativ och jag gillar att tänka på innovativa lösningar. Jag älskar att jobba inom design och IT. Jag tycker också om att läsa romaner, att cykla och att simma och jag har ett stort intresse för astronomi och fotografi.

Rafael Zerega, lärare Folkuniversitetet i Östergötland.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2020 - 27 okt 2020
Ti 19:00 - 20:30
Tillfällen
8
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1074577
Pris
2400 kr