Programmera i Javascript distans

Plats Distans

Vill du bli programmerare eller lära dig koda för att det är kul? Eller vill du bli bättre på att kommunicera med programmerare på ditt jobb? Då är den här kursen i Javascript på distans perfekt för dig.

Vi kommer att lära oss koda med det mest använda programmeringsspråket på webben – Javascript. Det används för både webbsidor och appar.

Kursen börjar med en introduktion till programmeringens grunder med hjälp av Javascript och fortsätter med en djupare titt på hur Javascript används på webbsidor. För att kunna göra det innehåller kursen en kort introduktion till HTML. Vi kommer att gå in djupare på DOM-manipulering. Det är en teknik som alla avancerade Javascript-appar använder på ett eller annat sätt.

Mål

Att få en bättre förståelse för vad Javascript används till. Efter kursen kan du börja lära dig ramverk som React och Angular.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill få en djupare förståelse för vad Javascript används till och för hur webbplatser fungerar. Det viktigaste är att du är nyfiken på programmering och vill lära dig.

Förkunskaper

Du ska vara van att klippa och klistra text, hantera filer och att söka på nätet. God kunskap i engelska krävs då studiematerialet är på engelska.

Innehåll

  • Variabler
  • Styrstrukturer som if-satser, while-loopar och switch-satser
  • Funktioner
  • Grundläggande HTML och formulärhantering
  • localStorage
  • Datastrukturer

Studiematerial

Allt material finns på nätet och är på engelska.

Upplägg

Kursen är helt på distans och pågår i 10 veckor. Du får en uppgift per vecka och kan göra uppgiften när det passar dig under den veckan. Du kan även se de andra deltagarnas frågor och inlämningar.

Kursen kräver ett aktivt deltagande varje vecka genom självstudier, inlämningar och inlägg i forum. Kursledaren svarar på frågor och ger respons på uppgifter som lämnats in i tid.

Kursen pågår 14 november - 18 december och fortsätter efter lovet igen den 9 januari - 12 februari. Respons på sista uppgiften kommer några dagar efter slutdatumet.

Kursintyg

Om du har 75 procents närvaro kan du fråga efter Folkuniversitetets kursintyg när kursen är avslutad.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Gladys Pabon

Har du frågor?

Kontakta Maria Månsson

maria.mansson@folkuniversitetet.se

Tid
14 nov 2022 - 18 dec 2022
Tillfällen
10
Kurs-ID
1147905
Pris
1850 kr