Grafisk Design & Formgivning Distans Live

Plats Distans

Har du ett intresse för att arbeta med något kreativt som färg, form och estetik? Grafisk designer är ett snabbt växande yrke. Denna kurs går helt på distans av Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen i grafisk design vänder sig till dig som vill ta ett första steg mot yrket som grafisk designer.

Mål

Du får en övergripande förståelse för vad yrket kan innebära genom en rad olika synsätt, metoder och verktyg. Vi kommer även titta på hur vi kan arbeta med 3D-grafik, modellering och visualisering av produkter.

Förkunskaper

Kursen kräver inga särskilda förkunskaper förutom vanlig datorvana.

Kursupplägg

Grafisk design är ett område inom visuell kommunikation som utvecklas fort. Det sker en snabb ökning i användandet av digitala tjänster, så behovet är stort. Kursen varvar föreläsningar med praktiska övningar. Vi fokuserar på kommunikativa utmaningar och lösningar på dessa med hjälp av strategi, koncept och idé. Med olika syften applicerar vi så designen i olika miljöer, både analoga och digitala. Vi får en insyn i historiska trender och vad som är modernt idag.

Innehåll

  • Bildbehandling i Adobe Photoshop
  • Skapa vektorgrafik med Adobe Illustrator
  • Program och utrustning
  • Grunder Webbdesign
  • Copy Text för webb och print
  • Marknadskommunikation
  • Användargränssnitt / UI
  • Typografi, animationer och färgteori
  • Grunder i 3D modellering

Kursmaterial

Ingår inte i kurspriset. Vi tillhandlarhåller Adobe licens under kursens gång. Mer information om kursmaterial fås i samband med kallelse.

Övrig information

Tänk på att du bör ha en ganska bra dator som klarar av att installera några tyngre datorprogram. Kursen körs uteslutande via Zoom så kursledare och deltagare är online samtidigt. Allt du behöver är en lugn plats, en tillräckligt kraftfull dator (PC eller Mac), internetuppkoppling, webbkamera och programmet Zoom installerat på din dator.

Kursledare

Rickard Zaring

Rickard Zaring har jobbat med digital kommunikation i över sju år inom både privat och offentlig sektor, samt har drivit eget företag under flera år.

Han har en kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap vid Örebro universitet. Rickard brinner för att jobba med digital teknik och visar på ett pedagogiskt sätt möjligheterna inom den digitala världen.

Rickard Zaring

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
10 mar 2022 - 07 apr 2022
To 18:00 - 20:30
Tillfällen
5
Studietimmar
15
Kurs-ID
1112958
Pris
2650 kr