Programmera i Python, fortsättning Distans Live

Plats Distans

Har du bekantat dig med grunderna i programmering i Python, men skulle vilja lära dig lite mer? Då är det här en distanskurs för dig! Kursen är helt webbaserad via en interaktiv plattform.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som har deltagit i vår nybörjarkurs i Python, eller som på annat sätt har fått motvarande kunskaper.

Mål

Målet med kursen är att du ska öka din förståelse för hur dataprogram är uppbyggda och fungerar, samt att du ska lära dig mer om hur man skapar enkla program.

Innehåll och upplägg

Kursen ges helt på distans via Zoom. Du behöver inte själv ha ett Zoom-konto eller en app, utan du får en länk från läraren och kan enkelt ansluta online.

Under kursen arbetar vi i programmeringsspråket Python och undersöker olika användningsområden. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar och uppgifter. Vi går igenom verktyg i Python och du får själv utveckla ett enkelt program enligt en instruktion.

Du får möjlighet att lära dig använda Python för att komma åt information på internet, se hur man bygger grafiska applikationer, lära dig om hur du hanterar och visar data, samt gå igenom hur man skriver robust Python-kod med input validation och error-handling.

Kursmaterial

För att kunna gå kursen behöver du ha en dator som du har möjlighet att installera Python på (eller som redan har Python installerat). Det spelar ingen roll om det är en PC eller Mac, men det kan inte vara en surfplatta. Du behöver också ha tillgång till bra internetuppkoppling samt fungerande webbkamera och mikrofon/headset.

Kursledaren tillhandahåller allt kursmaterial. Inga kostnader för kursmaterial tillkommer utöver kursavgiften.

Kursledare

Mats Larsson läser Civilingenjörsprogrammet i IT vid Uppsala universitet. Vid sidan av studierna arbetar han inom föreningen Hello World! som uppmuntrar och sprider intresse och kunskap om naturvetenskap och teknik. Under 2019-2020 ingår han även i ett projekt med Ingenjörer utan gränser, med syfte att konstruera och installera en datorsal i en skola i Liberia.

Kursledare

Mats Larsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
18 apr 2021 - 23 maj 2021
Sö 13:00 - 15:30
Tillfällen
5
Studietimmar
15
Kurs-ID
1088236
Pris
2175 kr