Ledarskap i Microsoft 365 Distans Live

Plats Distans

En distanskurs för dig som är chef och som vill fokusera extra på Microsoft 365 under 6 veckor, för att lära dig hur du bäst kan leda dina medarbetare till ökad effektivitet och produktivitet i er digitala arbetsplats.

Boka kursen nu

Under kursen får du lära dig etablerade principer och metoder för förändringsledning ("adoption") i Microsoft 365. Du får hjälp att arbeta fram en plan för hur just du ska leda dina medarbetare till ert önskade läge.

Mål

Du får förståelse för vad just din grupp behöver, för att jobba effektivt och produktivt med hjälp av Microsoft 365.
Du ska ha utvecklat din ledarskapsförmåga i den digitala arbetsplatsen, och samtidigt lärt dig att själv hantera vanlig information och kommunikation i Microsoft 365.
Efter avslutad kurs kommer du att ha en konkret plan för hur din egen grupp ska ta sig till önskat läge.

Kursinnehåll

 • Introduktion till den digitala arbetsplatsen och det moderna arbetslivet.
 • Genomgång av Microsoft 365 och dess vanligaste appar (Outlook, OneNote, Teams, Planner, To-Do, OneDrive, SharePoint).
 • Människan i den digitala arbetsplatsen.
 • Förändringsledning för Microsoft 365.
 • Utförlig genomgång av de mest kraftfulla arbetssätten för att leda medarbetare i Microsoft 365: internkommunikation, dokument, aktiviteter och uppgifter, egna anteckningar, mötesanteckningar, möten, beslutsstöd m.m.
 • Planering och strategi för hur medarbetarna ska ta till sig de nya arbetssätten.
 • Regler och policys för den digitala arbetsplatsen.

Kursen tar även upp följande aspekter av människan i den digitala arbetsplatsen:

 • uppmärksamhet och fokus
 • hur man etablerar nya, digitala vanor
 • psykologiska effekter av digital stress
 • grundläggande motivationspsykologi

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar som ledare idag och har tillgång till Microsoft 365 i ditt jobb. Kanske har ditt team redan börjat jobba i Microsoft 365, och du vill öka din förståelse för hur du som ledare ska agera och tänka.
Du vill lära dig mer om hur du bäst utövar gott ledarskap i den digitala arbetsplatsen.

Arbetssätt

Under kursen varvar vi teori med praktiskt arbete där vi under workshop-liknande former jobbar tillsammans i en gemensam Microsoft 365-miljö och går igenom de nya arbetssätten.

Undervisningen sker helt online i Office 365-miljö, med schemalagda träffar på onsdagar.

För att efterlikna verkligt arbete i Microsoft 365 kommer det att vara pågående aktivitet i den gemensamma miljön även mellan de specifika träffarna. Du väljer själv hur aktivt du vill medverka på detta sätt, men du ges här stora möjligheter att prova dig fram i en simulerad, digital arbetsplats.

Du kan när som helst under kursen gå in och ta del av arbetssätten via filmer, som är framtagna specifikt för denna kurs. Observera att det dessutom kommer att finnas möjlighet för dig att delta i en extra gruppcoaching-session varje vecka.

Kursen fokuserar på eget, praktiskt arbete i Microsoft 365 och den har genomgående ett coachande förhållningssätt vilket innebär att du som deltagare förväntas ta ett stort ansvar för din egen utveckling.

Förkunskapskrav

Du har tillgång till Microsoft 365 via ditt arbete och känner till dess appar. Som ledare är du ansvarig och beslutsfattande för din grupps användande av Microsoft 365.

Kursmaterial

Vi använder oss av Microsoft Teams.
Kursen kräver tillgång till Office 365 (inkl. Teams), dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling.

Tips på fördjupningsmaterial (poddar, online-

material m.m.) ges under kursen.

Kursupplägg och avgifter

Observera att kursen har uppehåll vecka 13.

Om delbetalning önskas vänligen kontakta: kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Magnus Fählt
Fredrik Emmerfors

Kursledare

Fredrik Emmerfors

Fredrik Emmerfors har en bakgrund som läkare och har fördjupat sig i kognitionspsykologi.

Under namnet Hjärnambassaden ger han föreläsningar, kurser och coaching kring bland annat kognitiv bias, beslutsfattande och idéutveckling/problemlösning.

Han jobbar även som konsult inom ledarskaps- och verksamhetsutveckling samt kring kognitiva aspekter på arbete i digitala miljöer.

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund undervisar Fredrik bland annat i kurserna: Ledarskapets psykologi, Utveckla ditt tänkande och Diplomerad HR-assistent.

Fredrik Emmerfors

Magnus Fälth

Magnus jobbar som coach för Office 365 och har specialiserat sig på att hjälpa ledare att förstå sig på hur deras digitala arbetsplatsens bäst ska fungera och hur de sedan ska ta sig dit.

 Under namnet "Coach Office 365" hjälper han både ledningsgrupper och enskilda ledare att leda sina medarbetare och sig själva till ett mer effektivt användande av Office 365. Magnus har både djup teknisk kunskap om Office 365 samt är certifierad coach enligt ICF (ACC-nivå).

Magnus Fälth

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
04 mar 2021 - 15 apr 2021
To 13:00 - 16:00
Tillfällen
6
Studietimmar
24
Kurs-ID
1091628
Pris
14750 kr