iPad för nybörjare - seniorkurs, grund

Plats Stockholm

Är du nyfiken på iPads och hur du skulle kunna använda den i din vardag? Kom och testa hos oss! Denna kurs är speciellt anpassad för dig som vill ha ett långsamt tempo.

Boka kursen nu

Mål

Efter denna kurs har du fått grundkunskaper och en förståelse för hur du kan använda en iPad. Med hjälp av den digitala tekniken finns möjligheter att upprätthålla socialt umgänge, bli road och lugna eventuella känslor av isolering och tristess.

Målgrupp

Detta är kursen för dig som är ny användare av iPad, och som vill lära dig mer om hur Apples operativsystem iOS 13 fungerar och vad du kan göra med det.

Förkunskaper

Passar också dig som är nyfiken och som kanske funderar på att köpa en iPad. Inga förkunskaper krävs dock bör du ha erfarenhet av att använda Internet för att kunna koppla upp dig mot denna distanskurs.

Innehåll

Under kursen går vi i lugn takt igenom bl.a. följande moment:

  • Översikt av iPad (knappar och funktioner så som hemknapp, kamera och mikrofon)
  • Kameran (ta bilder, spela in video)
  • Grundläggande gester
  • Hantera och använda ditt Apple-ID
  • Ladda ner och använda appar
  • Surfa på iPad

Material

Du behöver inte ta med dig en egen iPad utan får använda de iPads som kursledaren har med sig under kursens gång. Om du redan införskaffat en egen iPad går det givetvis bra att arbeta med den under kursen.

Undervisningsform

Gruppen består för tillfället av begränsat antal deltagare så det går bra att hålla avstånd.

Kursledare

Våra kursledare är goda pedagoger med gedigen och kvalificerad utbildning samt praktisk yrkeserfarenhet av det ämne som de undervisar i.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta - se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Gabriel Eliasson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
02 nov 2020 - 23 nov 2020
Må 13:00 - 15:15
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1077153
Pris
1275 kr