iPad för nybörjare - seniorkurs -Distans Live

Plats Distans

Är du nyfiken på iPads och hur du skulle kunna använda den i din vardag? Då är denna seniorkurs rätt val. Kursen är speciellt anpassad för dig som vill ha ett långsamt tempo.

Boka kursen nu

Om distans live

Detta är en distans live-kurs som innebär att den är lärarledd och direktsänds. Du får handfast handledning av din kursledare under hela kursen i realtid. Plattformen vi använder är Zoom som är smidig och lätt att hantera för dig som deltagare.

Mål

Efter denna kurs har du fått grundkunskaper och en förståelse för hur du kan använda en iPad. Med hjälp av den digitala tekniken finns möjligheter att upprätthålla socialt umgänge, bli road och lugna eventuella känslor av isolering och tristess.

Målgrupp

Detta är kursen för dig som är ny användare av iPad, och som vill lära dig mer om hur Apples operativsystem iOS 13 fungerar och vad du kan göra med det.

Förkunskaper

Passar också dig som är nyfiken och som kanske funderar på att köpa en iPad. Inga förkunskaper krävs dock bör du ha erfarenhet av att använda Internet för att kunna koppla upp dig mot denna distanskurs.

Innehåll

Under kursen går vi i lugn takt igenom bl.a. följande moment:

  • Översikt av iPad (knappar och funktioner så som hemknapp, kamera och mikrofon)
  • Kameran (ta bilder, spela in video)
  • Grundläggande gester
  • Hantera och använda ditt Apple-ID
  • Ladda ner och använda appar
  • Surfa på iPad

Material

Om du redan införskaffat en egen iPad går det givetvis bra att arbeta med den under kursen.

Undervisningsform

Kursen hålls helt online via Zoom. Du deltar i kursen på angiven dag och tid. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att använda Zoom. Du behöver tillgång till dator eller surfplatta med kamera, mikrofon och högtalare samt stabil internetuppkoppling.
Gruppen består av upp till 12 deltagare.

Kursledare

Våra kursledare är goda pedagoger med gedigen och kvalificerad utbildning samt praktisk yrkeserfarenhet av det ämne som de undervisar i.

Kursledare

Gabriel Eliasson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
28 sep 2020 - 19 okt 2020
Må 13:00 - 15:15
Tillfällen
4
Studietimmar
12
Kurs-ID
1077152
Pris
1275 kr