Photoshop grundkurs, Helg

Plats Trollhättan

Photoshop är ett bildbehandlingsprogram som gör det enkelt för dig att retuschera dina bilder, beskära, lek med effekter och färger och skapa efterbehandling för såväl trycksaker som för webb. Kursen går i Trollhättan.

Boka kursen nu

Rätt bild förstärker ditt budskap. Fel bild förvränger det. Lär dig behandla dina bilder så att de förstärker ditt budskap. Eller förstärker ditt fotografiska bildspråk! Photoshop används av såväl professionella fotografer som kommunikatörer på informations- och marknadsavdelningar. Med programmet kan du enkelt retuschera dina bilder och få det resultat du behöver.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som arbetar med digitala bilder för trycksaker eller webbproduktion. Du arbetar till exempel som informatör, redaktör, journalist eller egenföretagare. Du behöver ha god datorvana och förmåga att arbeta med olika program i Windows- eller Macintoshmiljö.

Mål
Kursen ger grundläggande kunskaper i digital bildbehandling för papper, skärm och webb. Efter kursen behärskar du grundläggande bildhantering och kan arbeta med bildbehandling, du kan förbättra bildkvalitén, retuschera bilder samt förbereda bilder för utskrift, tryck och webb.

Innehåll Introduktion till digital bildbehandling, ton och kontrastjustering av svartvita bilder och färgbilder, färgjustering och förstärkning av färgbilder, från färg till svartvitt, färglära, målningsverktyg och markeringsverktyg, retusch och bildmanipulation, lager och masker, anpassning av bild för utskrift, webb och tryck, samt anpassning av bild för skärm. .

Studieform
Undervisningen bygger på lärarledda lektioner med praktiska övningar.

Litteratur/material
Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Kursledare

Ralph Åke Källström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
28 nov 2020 - 29 nov 2020
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Garvaregatan 15, 46130 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1046239
Pris
2475 kr