Photoshop grund, helg

Plats Göteborg

Adobe Photoshop är ett populärt professionellt bildbehandlingsprogram som hjälper dig att bland annat retuschera dina bilder och efterbehandling för såväl trycksaker som för webb.

Boka nu

Programmet är väldigt mångsidigt, har miljontals användare - och att kunna åtminstone grunderna är en förutsättning för många yrkesgrupper.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som arbetar med digitala bilder för trycksaker eller webbproduktion. Du arbetar till exempel som informatör, redaktör, journalist eller egenföretagare. Du behöver ha god datorvana och förmåga att arbeta med olika program i Windows- eller Macintoshmiljö.

Mål

Kursen ger grundläggande kunskaper i digital bildbehandling för papper, skärm och webb. Efter kursen behärskar du grundläggande bildhantering och kan arbeta med bildbehandling, du kan förbättra bildkvalitén, retuschera bilder samt förbereda bilder för utskrift, tryck och webb.

Kursinnehåll

Introduktion till digital bildbehandling, ton och kontrastjustering av svartvita bilder och färgbilder, färgjustering och förstärkning av färgbilder, från färg till svartvitt, färglära, målningsverktyg och markeringsverktyg, retusch och bildmanipulation, lager och masker, anpassning av bild för utskrift, webb och tryck, samt anpassning av bild för skärm.

Kursupplägg

Undervisningen bygger på lärarledda lektioner med praktiska övningar. Vi jobbar i Photoshop CC.

Utvecklingsmöjligheter

Till exempel en kurs i Indesign eller kanske en längre utbildning i grafisk formgivning.

Övrigt

OBS! Under kursens gång och i en månad därefter tillhandahåller Folkuniversitetet licens på Adobe Photoshop.

 

Kursledare

Ralph Källström

Ralph Källström har sedan våren 2016 haft kurser på Folkuniversitetet i Excel, Photoshop och Indesign.

Vintern 2015/2016 checkade han ut från GP:s redaktion där han de sista ca tio åren redigerade GP och även andra tidningar i Indesign. Att photoshoppa bilder var en del i redigerandet, dessutom var Ralph under många år delägare i ett svartvitt labb så länge som fotograferandet gjordes med gammal hederlig film.

Innan redigerandet på GP var det mycket research och annat där Excel spelade en mycket stor roll, både vad det gällde att göra egna datasammanställningar men även att ta hand om myndigheters excelfiler när de utgjorde allmänna handlingar.

Ralph Källström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
6 apr 2024 - 7 apr 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 6 apr 2024 kl 09:00-16:00
  • sön 7 apr 2024 kl 09:00 - 16:00
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
306657
Pris
3125 kr