Photoshop och Indesign grund, Distans live

Plats Distans

Under denna kurs lär du dig grunderna i Photoshop och Indesign, två syskonprogram som jobbar väl ihop.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av text och bild för trycksaker eller webb. Du arbetar till exempel som informatör, redaktör, journalist eller egenföretagare. Du har god datorvana.

Mål

Kursen ger grundläggande kunskaper i digital text- och bildbehandling för print och webb. Efter genomgången kurs behärskar du grundläggande begrepp inom typografi, du kan utforma malldokument samt förbereda filer för print/tryck och webb. Du behärskar också grundläggande bildhantering och bildbehandling.

Innehåll

Indesign: Typografiska grunder, verktyg och inställningar, sidmallar och malldokument, sid-, stycke- och textformatering, montering av text och bild, färg- och bildhantering.

Photoshop: Introduktion till digital bildbehandling, ton och kontrastjustering av svartvita bilder och färgbilder, färgjustering och förstärkning av färgbilder, från färg till svartvitt, färglära, målningsverktyg och markeringsverktyg, retusch och bildmanipulation, lager och masker, anpassning av bild för print/tryck och webb.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen bygger på lärarledda lektioner med praktiska övningar via Zoom.

Litteratur/material

Egna kompendier och stenciler.

OBS! Under kursperioden tillhandahåller Folkuniversitetet licens på Adobe Photoshop och InDesign CC.

Kursledare

Ralph Källström

Ralph Källström har sedan våren 2016 haft kurser på Folkuniversitetet i Excel, Photoshop och Indesign.

Vintern 2015/2016 checkade han ut från GP:s redaktion där han de sista ca tio åren redigerade GP och även andra tidningar i Indesign. Att photoshoppa bilder var en del i redigerandet, dessutom var Ralph under många år delägare i ett svartvitt labb så länge som fotograferandet gjordes med gammal hederlig film.

Innan redigerandet på GP var det mycket research och annat där Excel spelade en mycket stor roll, både vad det gällde att göra egna datasammanställningar men även att ta hand om myndigheters excelfiler när de utgjorde allmänna handlingar.

Ralph Källström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
20 sep 2022 - 06 dec 2022
Ti 18:30 - 21:45
Tillfällen
10
Studietimmar
40
Kurs-ID
1114709
Pris
5325 kr