Indesign grund

Plats Göteborg

Adobe Indesign är det ledande layoutprogrammet för arbete med trycksaksproduktion och grafiskt material. På den här kursen lär du dig behärska programmet för att på egen hand kunna framställa allt från visitkort till böcker.

Boka kursen nu

Den här kursen planeras som vanligt med fysiska träffar. Om det vid kursens start inte skulle vara möjligt p g a den rådande pandemin så kommer kursen om möjligt att gå på distans. Då träffas gruppen med sin lärare på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den fysiska distansen och träffas online.

Här får du kunskaper i typografi, layout, färg och form vilket är nyttiga redskap för trycksaksproduktion. Du arbetar praktiskt med layout och relevanta övningar som länkar samman grafisk form och programkunskap.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av text och bild för trycksaker eller webb. Du arbetar till exempel som informatör, redaktör, journalist eller egenföretagare. Du har god datorvana.

Mål

Kursen ger grundläggande kunskaper i digital text- och bildbehandling för print, skärm eller webb. Efter genomgången kurs behärskar du grundläggande begrepp inom typografi, du kan utforma malldokument samt förbereda filer för utskrift och tryck.

Innehåll

Typografiska grunder, verktyg och inställningar, sidmallar och malldokument, sid-, stycke- och textformatering, montering av text och bild, färg- och bildhantering.

Litteratur/material

Egna kompendier och stenciler.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen bygger på lärarledda lektioner med praktiska övningar. Vi arbetar i Indesign CC.

Utvecklingsmöjligheter

Till exempel en fortsättningskurs i Indesign eller kanske en längre utbildning i grafisk formgivning.

Kursledare

Ralph Åke Källström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
10 dec 2020 - 11 dec 2020
To 09:00 - 16:00
Fr 09:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1073882
Pris
2975 kr