Indesign fortsättning, helg

Plats Göteborg

Professionell formgivning och informationsproduktion med Indesign som redskap. Du arbetar praktiskt med layout och relevanta övningar i Indesign med fokus på att jobba smartare och snabbare.

Här får du kunskaper i typografi, layout, färg och form vilket är nyttiga redskap för trycksaksproduktion. Du arbetar praktiskt med layout och relevanta övningar som länkar samman grafisk form och programkunskap.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av text och bild för trycksaker eller webb och redan jobbar lite grand i Indesign. Du arbetar till exempel som informatör, redaktör, journalist eller egenföretagare. Du har god datorvana och känner till grunderna i Indesign.

Mål

Indesign innehåller många verktyg som gör att du kan jobba smartare, och snabbare. Efter kursen har du fått insikter i programmets lite mer dolda, men ack så viktiga delar.

Innehåll

Mycket fokus läggs på de sex olika formattyperna där styckeformatet har en central ställning. Vi tittar även på biblioteksfunktionen, hur man bygger mallar för en flersidig produkt och även på sidmallsfunktionen. Ritstiftet ge dig möjligheten att göra helt egna figurer som bland annat kan användas till att frilägga bilder. Vi tittar även på hur du designar tabeller som importeras från Excel och mycket mer, som till exempel baslinjeraster.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen bygger på lärarledda lektioner med praktiska övningar. Vi jobbar i Indesign CC.

Utvecklingsmöjligheter

Kanske en längre utbildning i grafisk design?

Kursledare

Ralph Åke Källström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
18 apr 2020 - 19 apr 2020
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1038006
Pris
2975 kr