Modeillustration i Illustrator

Plats Göteborg

Lär dig skapa Modeillustration med Ilustrator. Lär dig använda digitalaverktyg för att illustrera plagg och accessoarer på kropp.

Boka kursen nu
Kursen passar för dig som är nyfiken på att vilja börja arbeta med mode-, accessoar- eller textil produktdesign. Under kursen provar vi rita olika varugrupper, använda mallar och du får skapa en modeillustration digital. Du arbetar fram sömmar, textila mönsterrapporter, draperingar, hur man illustrera texturer och glans i material och skapar fall i plagget. etc.

Förkunskaper/Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har genomgått en kursen Plaggskiss /produkt teckning och vill lägga till ytterligare ett verktyg eller dig som idag jobbar i illustrator och vill lära dig skapa modeillustrationer.

Mål

Att förstå Illustrator och kunna rita själv i programmet. Målet med kursen är att du skall behärska grunderna inom området och få en inblick i de olika tekniker och datorprogram som kan användas.

Kursinnehåll

Effekter och tekniker för (textil) modeillustartion. Övningar för att visualisera olika plagg från olika varugrupper, textila material, skor och accessoarer. Kursen ger dig verktygen för att skapa digitala modeillustration med utgångspunkt i din egen stil. .

Undervisningsform

Undervisningen sker på zoom distans live i en liten arbetsgrupp med max 8 deltagare. Genomgångar blandas med övningar och individuell handledning. Folkuniversitetet kan tillhandahålla licens till Illustartor vid behov.

Kursledare

My Barklind

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
04 okt 2022 - 25 okt 2022
Ti 18:00 - 21:00
Tillfällen
4
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1144935
Pris
3125 kr