AI med självlärande algoritmer, Nyhet

Plats Stockholm

Vill du lära dig hur AI kan användas i olika branscher och verksamheter? Denna kurs ger en grundläggande förståelse för AI, hur den tillämpas idag och vilka lösningar som möjliggörs inom arbetsliv, företagande och samhälle.

Boka kursen nu

Mål

Efter kursens genomförande har du fått grundläggande förståelse för Artificiell Intelligens, var området står idag och vad som krävs för att tillämpa tekniken. Du förstår vilka problem som tekniken är särskilt lämplig att applicera på, dess förutsättningar och begränsningar. Du har fått inspiration och motivation att fortsätta jobba med Artificiell Intelligens som en del av din fortsatta karriär.

Målgrupp

Alla som är intresserade av en djupare förståelse för AI och hur den tillämpas, exempelvis projektledare, projektdeltagare, produktägare, affärsutvecklare och entreprenörer. Du som går kursen får en bra grund för att kunna delta i projekt som innefattar AI eller utvärdera om tekniken är lämplig att införa i din organisation. Du får även inspiration inför ett framtida karriärbyte, eller så vill du kanske bättre förstå hur AI kan användas för att realisera en tilltänkt affärsidé.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper utom grundläggande datorvana. Du bör ha god förmåga att arbeta med olika program i Windows- eller macOS-miljö.

Innehåll

Teori:

 • Fördjupning av de centrala begreppen inom AI
 • Genomgång av de olika kategorierna av AI
 • Definition av de problem som AI är särskilt lämpad för
 • Statistik och sannolikhetslära för AI
 • Utmaningarna och förutsättningarna vid införande av AI
 • Kompetenser, verktyg och arbetsmetoder i AI-projekt
 • Hur man gör AI förklarbar och transparent
 • Etik och påverkan på samhället

Praktik:

 • Introduktion till programmeringsspråket Python
 • Strukturerad dataanalys och databearbetning
 • Maskininlärning och utvärdering av modeller

Material

Lärarens material. Kursen hålls i datorsal (Windows). Om du föredrar att arbeta med macOS kan du ta med en egen laptop.

Undervisningsform

Gruppen består för tillfället av begränsat antal deltagare så det går bra att hålla avstånd. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska uppgifter, exempelvis genomgångar av programkod med självlärande algoritmer i Python (i så kallade ”notebooks”).

Kursledare

Peter Vesterberg är, utbildad civilingenjör med inriktning mot artificiella neurala nätverk and andra självlärande system. Han driver företaget Stella Polaris som hjälper organisationer med att utveckla och utvärdera maskininlärningslösningar.

Kursen ges i samarbete med Stella Polaris AB.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta - se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Peter Vesterberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
17 nov 2020 - 08 dec 2020
Ti 13:00 - 15:15
Tillfällen
4
Plats
Holländargatan 38, 11136 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1078042
Pris
3975 kr