Introduktion 3D-printing -Distans

Plats Motala

Inspirerande introduktion i 3D-printing. Kanske du har köpt en maskin som du inte kommit igång med att använda? När du lärt dig grunderna, förstår du vilka fantastiska saker du kan göra med en 3D-printer.

Boka kursen nu

Det här är en workshop som hålls digitalt genom teams. Du behöver därför en padda, eller dator med kamera för att kunna vara med på workshopen.

3D-printing är en relativt ny tillverkningsteknik som bryggar gapet mellan idé och verklighet. Tekniken är enkel och lämpar sig väl för allt från att ersätta ett trasigt hjul i diskmaskinen till en avancerad prototyp med rörliga delar. Att kunna 3D-printa är mer än en än att kunna styra en maskin. Det är ett tankesätt, ett nytt sätt att se och ta sig an problem, för en garanterat mer spännande vardag. När du lärt dig 3D-printing kan du gå från idé till verklighet; gränserna är få, möjligheterna många.

Innehåll

Vi inleder workshopen med en kort introduktion om 3D-printing och vilka områden det används inom. Deltagarna ges råd om vilka grundläggande program man med använder i sin printer och vilka gratisprogram som rekommenderas.

Vi tittar även på olika sajter som innehar färdiga modeller för utskrift, vilket kan kännas tryggt att börja med.Du har även möjlighet ställa egna frågor kring egna problem med din printer.

Mål

Efter kursen har du fått en grundläggande förståelse för 3D-printtekniken och hur man printar ut 3D-modeller. Du har kommit igång och fått glädje av din 3D-printer som du har hemma - eller funderar på att köpa..

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs. Det är ett plus om du redan har en 3D-printer, men det går också bra utan.

Tips och utvecklingsmöjligheter

Om gruppen vill, kan vi sedan sätta upp en fortsättningskurs där du lär dig rita egna modeller och utvecklas i ditt printande.

Ledare

Oskar Renåker arbetar på Prodelox i Linköping samt läser sitt sista år som civilingengör i design och produktutveckling vid Linköpings universitet. Sedan 2016 har han varit ansvarig för universitetets 3D-skrivare, och har många års erfarnehet av design för och tillverkning med hjälp av 3D-skrivare.

Kursledare

Oskar Renåker

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
28 okt 2021 - 28 okt 2021
To 17:30 - 20:15
Tillfällen
1
Studietimmar
3
Kurs-ID
1101746
Pris
300 kr