Kom igång med ChatGPT Distans Live

Plats Distans

Vill du hänga med i utvecklingen? Nu kan du få en snabbstart i hur ChatGPT fungerar och vilka möjligheter den ger. Du får information om hur du kommer igång och praktiska tips och råd för hur du kan använda ChatGPT

Boka nu

Mål

Efter avslutad kurs ska du ha större kunskap om hur ChatGPT fungerar. Du ska kunna använda den och på ett smart sätt ställa frågor så att du får ut så mycket som möjligt av den.

Målgrupp

Den riktar sig både till dig som redan börjat använda ChatGPT och till dig som inte ännu börjat men som är nyfiken på de möjligheter och utmaningar som finns med den nya tekniken.

Innehåll

Kursen kommer att bestå av tre delmoment. 

Hur man kommer igång

Hur man kommer igång

•  Inloggning och konton
•  Information om ChatGPT 
•  Från historiskt perspektiv till kapprustning inom AI

Nya möjligheter med ChatGPT

•    Nya möjligheter med AI-assisterat stöd i kommunikationen
•    Ökad motivation med personlig rådgivare
•    Olika användningsområden 

Praktisk användning av ChatGPT

•    Prompt engineering – hur du ställer frågor 
•    Praktisk användning i olika situationer
•    Etik, upphovsrätten och framtiden
•    Framtidsdiskussion

Arbetssätt

Vi varvar genomgångar med praktiska övningar och gruppdiskussioner. 

Kursmaterial

Kompendium skrivet av kursledarna med mycket information och många exempel. 

Övrigt

Kursen ges via Zoom. Du erhåller en länk och kurskompendium innan kursstart.
Idag är det avgiftsfritt att använda ChatGPT men det finns även betallösningar för konto. Detta ingår inte i kursavgiften. 

Kursen hålls av Peter Zackariasson och Thomas Edwall, författare till boken ChatGPT för lärare: En handbok om AI i undervisningen.

 

Kursledare

Peter Zackariasson

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner

Jag har under många år varit företagare i olika branscher. Jag har då själv tagit hand om HR-frågor, rekrytering och lärt upp mina ekonomiassistenter. Jag har även varit anställd som HR-ansvarig under några år. Detta har gett många praktiska erfarenheter som jag delar med mig av på mina kurser till Diplomerad ekonomiassistent, Diplomerad HR administratör, fördjupningskurser i arbetsrätt mm.

Privat tycker jag om att spara i aktier, det ger lite spänning och över tid brukar det ge en bra avkastning. Efter att ha hållit på med aktier i många år har jag börjat ge grundkurser i ämnet. Aktiekunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

ChatGPT kom i november 2022. Jag och en god vän skrev snabbt den första boken på svenska i ämnet. Vi har även kurser i hur man kommer igång med ChatGPT. Man fascineras av alla funktioner och tillämpningar som detta lilla sökfönster har.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Peter Zackariasson
Jurist, civilekonom, lärarexamen, fastighetsmäklarexamen, IPMA certifierad projektledare, lärarlegitimation i ekonomi och juridik mm.

Jurist, civilekonom, lärarexamen, fastighetsmäklarexamen, IPMA certifierad projektledare, lärarlegitimation i ekonomi och juridik

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
6 okt 2024 - 6 okt 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 6 okt 2024 kl 10:00-16:00
Studietimmar
7
Kurs-ID
308919
Pris
1525 kr