3D-printing för dig mellan 9-12 år

Plats Stockholm

Är du mellan 9 och 12 år och vill utforska 3D-printing? Då är det här en utmärkt kurs att börja med! Du får grundläggande förståelse för 3D-printtekniken och med möjlighet till att ta hem en egen 3D-printad modell.

Mål

Du lär dig lättare modellering och grunderna i 3D-printing. Efter avslutad kurs får du möjligheten att ta hem en egendesignad modell med inspiration från datorspel.

Målgrupp

En kurs för dig mellan 9-12 år som gillar datorspel och som är nyfiken på 3D-printing.

Inga förkunskaper behövs.

Innehåll

Vi går igenom grunderna i 3D-printing. Till exempel vad som är bra att tänka på när du ska göra modeller som ska 3D-printas och förberedelser innan det är dags att skriva ut din modell. Till våra egendesignade modeller kommer vi att hämta inspiration från datorspel och det kommer bli tillfälle att skriva ut, efterbehandla och ta med en modell hem.

Material

Material ingår i kursavgiften. Vi använder FDM-skrivare med PLA-material och kommer att arbeta med en printer som heter Ultimaker 2+.

Vi har flera kurser i 3D-printing, se länkar nedan.

Design och konstutbildningar på universitet i Europa har gett Helena kunskap inom form, design, modellering och CAD. Hon har varit verksam på Arkitektkopia, Konstfacks industridesignlabb och på företag i Amsterdam med fokus på 3D-utskrifter, där hon främst arbetat med bygg och arkitekturmodeller samt olika typer av prototypframtagning.

Helena Kågebrand

Helena Kågebrand