Adoptionskurs för anhöriga

Plats Kristianstad

Är du en närstående person till en blivande adoptivfamilj och vill lära dig mer om alla aspekter av adoption? Då är detta kursen för dig.

Boka kursen nu

När ett barn adopteras är det inte bara en stor händelse för adoptivföräldrarna utan också för deras närstående. Mitt i den stora glädjen finns frågor och funderingar om vad som väntar, både personligen och för den nya adoptivfamiljen. Den här kursen ger dig kunskap kring hur en adoption går till och vad den kan innebära för barnet och alla i dess närhet. Tillsammans tar vi oss an dessa frågor och reflekterar och diskuterar kring dem.

Målgrupp och syfte

Kursen vänder sig till dig som är en närstående person till en blivande adoptivfamilj. Du kan vara mor- eller farförälder till ett kommande adoptivbarn, såväl som syskon eller nära vän till en blivande adoptivförälder. Syftet är att ge inblick i centrala aspekter av adoption och möjlighet att dela egna funderingar och erfarenheter med andra i samma situation.

Innehåll och arbetssätt

Fakta och teori varvas med diskussioner och övningar. Innehållet formas till stor del efter deltagarnas behov och frågeställningar. Exempel på ämnen:

De olika stegen i en adoption
  • Adoptivfamiljens behov av stöd från sitt nätverk
  • Anknytningen
  • Tankar kring givarländer och uppväxtmiljö i olika delar av världen
  • Att vara anhörig eller nära vän till en adoptivfamilj

Kursmaterial

Anteckningsmaterial samt kopior på Power Point-bilder, övningsfrågor och olika texter.

Gunilla Bjärlestam

Gunilla har utvecklats mycket som gruppledare och tycker att det är roligt och stimulerande att leda grupper som är inriktade på personlig utveckling.

Gunilla Bjärlestam är socionom och Mental Tränare/Stresscoach utbildad vid Skandinaviska Ledarhögskolan. Hon har under drygt ett decennium arbetat med Mental Träning och personlig utveckling både i grupp och enskilt. Gunilla har varit ansvarig för grupprehabiliteringen tillsammans med hörselpedagog och där en stor del av innehållet har varit inriktat på Mental träning.

Gunilla har en konstnärlig ådra och ägnar sig åt olika hantverk. Hon slöjdar i olika material, inom textil blir det bland annat fritt broderi och tovning, inom metallslöjd skapar hon med järntråd i luffarslöjd.

Gunilla Bjärlestam

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
07 nov 2020
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1074295
Pris
950 kr