Trauma, stress och krisstöd

Plats Karlstad

Vi lever i en värld som ständigt utmanar oss, och kriser, i olika former, är oundvikliga i livet. Men vad händer när krisen träffar? Hur möter vi den? Hur stöder vi varandra genom de svåra stunderna?

Boka nu

Folkuniversitetetet och Föreningen Trinity bjuder in till en dialogföreläsning med Per-Olof Michel, legitimerad läkare och docent i katastrofpsykiatri.

Föreningen Trinity driver bland annat en skola i Nepal där katastrofer drabbat verksamheten vid ett flertal tillfällen i form av jordbävningar. I Sverige upplever vi inte den typen av katastrofer lika ofta men likväl möts vi av rapporteringar från en osäker omvärld dagligen. Många får även hantera både trauman och stress i samband med svåra händelser i vår egen vardag. 

Folkuniversitetet och Trinity har haft Nepal som utgångspunkt i utformandet av vårens föreläsningar utifrån teman som Global hälsa, Klimat och Kultur men även kopplat till vårt lokala perspektiv. 

Först ut är Per-Olof Michel som kommer att beskriva lite grunder om trauma och hur man kan stödja drabbade. Han har stor erfarenhet och kunskap om den senaste forskningen kring detta viktiga ämne, som alla kan ha nytta av att förbereda oss bättre.

Efter föreläsningen uppmuntrar vi till frågor och diskussion på ämnet. 

Anmäl dig här men inträde på 100 kr betalas till Föreningen Trinity på plats via swish. 

Fika ingår!

 

 

Kursledare

Kristina Lötvall Lindgren

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Karlstad

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 mar 2024 - 9 mar 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 9 mar 2024 kl 10:00-12:00
Plats
Drottninggatan 26, 65225 KARLSTAD
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
307698
Pris
100 kr