After work online: Den farliga ensamheten

Plats Göteborg

Ett samtal om ofrivillig ensamhet – ett av våra stora hälsoproblem.

Samtalet sänds live från Pustervik utan publik via Facebook-eventet.

Coronapandemin har förändrat vardagen och för många innebär det mer tid i ofrivillig ensamhet – ett tillstånd som ofta beskrivs som ett av våra stora hälsoproblem.

Hur påverkas vi fysiskt och psykiskt av att vara isolerade? Kan den sociala distanseringen utan kontakt med andra människor vara farlig? Är äldre och andra grupper som till exempel hemlösa särskilt utsatta? Hur kan man tänka och agera när bristen på närhet börjar göra ont?

Välkommen på after work med forskare online!

Samtalet livesänds i Facebook-eventet, direkt från Pusterviks matsal i Göteborg. Det spelas in utan publik i enlighet med myndigheternas rekommendationer.

Medverkande

Ingmar Skoog, överläkare och professor i psykiatri, Göteborgs universitet och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa, Agecap. Expert på åldrande och äldres mentala hälsa.

Helena Backlund Wasling, forskare i neuropsykologi, Göteborgs universitet. Expert på de känslomässiga aspekterna av beröring.

Björn Andersson, universitetslektor i socialt arbete, Göteborgs universitet. Expert på det offentliga livets sociala relationer, förebyggande och uppsökande socialt arbete samt social hållbarhet.

Moderator

Mattias Hagberg, journalist och författare

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Med reservation för ändringar.

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se