Varför mår vi dåligt när allt är så bra?

Plats Göteborg

Beror ökningen av diagnoser på den svenska ensamheten, skärmarna, på att allt går fortare eller har vi flyttat gränsen mellan friskt och sjukt?

Gå med i Facebook-evenemanget

Mer än en miljon svenskar tar antidepressiva läkemedel och psykiatriska diagnoser ligger bakom hälften av alla sjukskrivningar. Samtidigt har vi de senaste hundra åren fått ökad livslängd, mer frihet samt ökad jämställdhet och välfärd. Så varför mår vi inte allt bättre?

Med utgångspunkt i sin bok ”Olyckliga i paradiset” utforskar psykiatern och forskaren Christian Rück en av våra allra viktigaste frågor: den psykiska ohälsan i Sverige. Beror ökningen av diagnoser på den svenska ensamheten, skärmarna, på att allt går fortare eller har vi flyttat gränsen mellan friskt och sjukt? Har stressen verkligen ökat och hur uppstod egentligen – den för Sverige unika – diagnosen utmattningssyndrom?

Medverkande

Christian Rück, psykiater och professor i psykiatri, Karolinska institutet

Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

OBS! Det krävs giltigt vaccinationsbevis och legitimation för att besöka föreläsningen. Vi ber dig ha överseende med att det kan komma att ta lite längre tid i entrén än vanligt.

Föreläsningen genomförs med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Med reservation för ändringar.

Foto: Appendix Fotografi

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
07 dec 2021 - 07 dec 2021
Ti 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1109254
Pris
0 kr