Galenskap

Plats Göteborg

Välkommen på en föreläsning där läkekonst och katolska kyrkan, andeutdrivning och healing, diagnoser och psykoser möts i en avslöjande inblick i våra försök att förstå och lindra lidande.

Gå med i Facebook-evenemanget

Psykiatrin ger bättre och säkrare vård idag än för 100 år sedan och vi kommer att få se nya förslag på hur psykiska sjukdomar lindras, botas och förebyggs. Men finns psykiska diagnoser över huvud taget och hur kan vi veta om akupunktur fungerar bättre eller sämre än psykoterapi?

En svårighet är att det inte finns någon annan grund för diagnos än de symtom patienten själv berättar om; inget blodprov att ta, ingen röntgenbild att granska. Samtidigt är just diagnoser helt centrala för att avgöra om behandlingen fungerar.

Att människor kan simulera psykisk sjukdom är en sak. Ett värre problem är att psykiatriska diagnoser kan användas i andra syften än att hjälpa människor. Med risk för förödande konsekvenser.

Välkommen på en föreläsning där läkekonst och katolska kyrkan, andeutdrivning och healing, diagnoser och psykoser möts i en avslöjande inblick i våra försök att förstå och lindra lidande.

Medverkande

Mikael Landén, professor i psykiatri vid Göteborgs universitet, forskare på Karolinska institutet och överläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset

Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

OBS! Det krävs giltigt vaccinationsbevis och legitimation för att besöka föreläsningen. Vi ber dig ha överseende med att det kan komma att ta lite längre tid i entrén än vanligt.

Föreläsningen genomförs med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Med reservation för ändringar.

Foto: Joseph Cunninham

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
14 dec 2021 - 14 dec 2021
Ti 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1108883
Pris
0 kr