Senior - Sorgbearbetning Distans Live

Plats Distans

Kursen är en del av vårt projekt för att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre och är kostnadsfri för dig som är 62+. Projektet finansieras av Socialstyrelsen

Boka kursen nu
Här är kursen för dig som bär på en sorg och vill bearbeta den förlusten. Kursen hålls digitalt, där både ni som deltagare och kursledaren är uppkopplade samtidigt.

Kursen hjälper dig att bearbeta förluster i ditt liv. Dessa förluster kan vara en skilsmässa, en förlorad vän, ett husdjur som gått bort eller en nära anhörig eller vän som har dött, men det kan även handla om övergrepp av olika slag.

Innehåll och arbetssätt

Kursen ges digitalt. Vi kommer att vara max 12 personer för att vi ska känna trygghet att dela med oss av våra känslor och tankar. Vi träffas under 5 torsdagar i rad med start 29 oktober 2020 kl. 14:00-16:00

Med en mycket konkret pedagogisk metod jobbar vi oss igenom olika steg som leder fram till ett fullbordansbrev. När fullbordansbrevet är uppläst börjar läkningsprocessen.

Kurslitteratur

I kursen använder vi oss av en bok som heter Sorgbearbetning. Du kommer att ha hemläxor efter varje träff med utgångspunkt från denna bok. Det är därför absolut nödvändigt att du har boken i din ägo. Du har själv ansvar att köpa eller låna boken.

Kursledaren

Marlene Gustafsson är Pedagog och Beteendevetare med lång akademisk utbildning samt god erfarenhet av personlig utveckling i enskilda möten och i utbildning. I sitt företag Mänskliga Möten arbetar Marlene med samtalsstöd inom företagshälsovården men även konflikthanteringar, grupphandledning och chefshandledning. Marlene har skrivit en bok som heter Du också? : utmattningssyndrom och som beskriver symtom vid stress och utmattning, men också hur du kan jobba med dina tankar och beteenden för att gå vidare efter sjukdom till ett starkare jag. Marlene har arbetat inom folkbildning med undervisning inom främst ämnen såsom berör Mänskliga livsvillkor och växande i 20 år.

Du kan boka dig direkt här på sidan, eller så kan du ringa eller maila oss.

Frågor?

Sänd ett mail till info.ostersund@folkuniversitetet.se eller ring 063-10 60 60

Medverkande

Marlene Gustafsson

Tid
05 nov 2020 - 17 dec 2020
To 14:00 - 16:00
Tillfällen
7
Studietimmar
14
Kurs-ID
1085404
Pris
0 kr