Förebyggande stresshantering AMNI Distans Live

Plats Distans

Genom praktiska övningar i aktiv vila och de senaste forskningsrönen inom ämnet erbjuder kursen dig konkreta verktyg och strategier för nya perspektiv på framtiden efter coronapandemins påverkan på sysselsättning och privatliv.

Boka kursen nu

Riksdagen har beslutat att tillföra studieförbunden medel för att erbjuda kompetensutveckling för vuxna, som påverkats av coronapandemin. Kursen är kostnadsfri, men du betalar eventuellt kursmaterial själv.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös och som är mellan 18 och 64 år. Du får endast delta i en (1) av de kurser som vi erbjuder kostnadsfritt. För att anmäla dig måste du uppge svenskt personnummer alternativt EU/EES medborgarskap samt vara bosatt i Sverige.

Kursupplägg

Om kursen
Stressrelaterad ohälsa och utmattning blir allt vanligare i samhället. Kanske har du själv blivit drabbad eller någon i din närhet? Stress i sig är inte farligt men det är däremot bristen på återhämtning och vila.

Under den här kursen får du konkreta verktyg och strategier för att undvika den omtalade väggen. Vi går igenom hur du kan lägga upp ditt arbete och privatliv i en alltmer uppkopplad värld och du får tips och övningar för att skapa tid för både aktiv och traditionell vila i vardagen. Efter avslutad kurs har du fått hjälp med att se över livspusslet tillsammans med andra med liknande erfarenheter men med olika bakgrunder. Du kommer även vara uppdaterad om de senaste forskningsrönen inom stress och återhämtning och har fått testa på och diskutera olika strategier för stresshantering och vila. För att kunna gå kursen behöver du som deltagare ha tillgång till egen, relativt ny, dator och stabil internetuppkoppling.

För att kunna gå kursen behöver du som deltagare ha tillgång till egen, relativt ny, dator och stabil internetuppkoppling. Kursen genomförs online via programmet Zoom, ett kostnadsfritt program för videosamtal. Innan första kurstillfället är det viktigt att du har installerat Zoom och skapat en användare.

Under kursen arbetar du med olika case för att själv få tillämpa det du lär dig på kursen:
• Case 1 – Stress & återhämtning i vardagen
Vi bryter ner och konkretiserar vad stress och återhämtning är och ser över våra liv i dagsläget. Genom den senaste forskningen inom ämnet undersöker vi hur vi kan skapa en mer hållbar vardag.

• Case 2 - Vikten av vila - aktiv eller traditionell?
Vi människor har olika behov och för vissa kanske en dag på soffan med en bok eller serie är mer stressande än en springtur i skogen, och tvärtom! Vi går igenom olika typer av vila för att hitta den form som passar dig bäst.

• Case 3 - Ökad medvetenhet & medveten närvaro
Vi lär oss bli mer uppmärksamma på kroppens signaler för stress och hur olika faktorer på en samhällsnivå bidrar till stress privat. Genom enklare mindfulness-övningar undersöker vi vad som får just dig att bli mer medvetet närvarande och hur det fungerar som en motvikt mot stress.

• Case 4 - Vägen framåt - strategier för ett hållbart liv
Hur går vi vidare efter kursen? Vi går igenom olika strategier för att förenkla vardagen och skapa mer utrymme för vila och annat som får oss att må bra. Tillsammans lägger vi upp en plan framåt för att du ska hitta sätt för att ta med dig och applicera det du lärt dig efter kursen är slut.

Kurstillfällen:

• Kurstillfälle 1, Kursintroduktion
• Kurstillfälle 2, Uppstart Case 1
• Kurstillfälle 3, Workshop Case 1
• Kurstillfälle 4, Uppstart Case 2
• Kurstillfälle 5, Workshop Case 2
• Kurstillfälle 6, Uppstart Case 3
• Kurstillfälle 7, Workshop Case 3
• Kurstillfälle 8, Uppstart Case 4
• Kurstillfälle 9, Workshop Case 4
• Kurstillfälle 10, Kursavslutning

Kursen är totalt 10 träffar.
Dag och tid för träffarna är: Tisdagar och torsdagar: 09.00-12.00
Startdatum: 18 maj

Kursmaterial

Eventuellt kursmaterial betalas av dig som kursdeltagare.


Särskilda anmälningsvillkor

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka före kursstart. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 500 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena.


Om kursledaren:

Kursen kommer ledas av Zoe Fällbom. Zoe är beteendevetare, strategisk kommunikatör och certifierad yogalärare inom ashtanga vinyasa yoga med fördjupning inom meditation, mindfulness och andningsövningar. Zoe flyttade nyligen till en gård i Västerbotten tillsammans med sin familj för att leva ett mer närvarande liv med ekologiska odlingar, en bäck som rinner genom tomten och skogen runt knuten. Just närheten till naturen och att få jobba med händerna som omväxling från arbetstiden vid dator var nyckelfaktorer i Zoes egen återhämtningsresa efter en utmattning.

Se alla AMNI-kurser och läs mer

Kursledare

Zoe Fällbom

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

peter.wester@folkuniversitetet.se

Tid
18 maj 2021 - 17 jun 2021
Ti 09:00 - 12:00
To 09:00 - 12:00
Tillfällen
10
Studietimmar
40
Kurs-ID
1101582
Pris
0 kr