Föreläsning: Spädbarns rika inre liv

Plats Distans

Välkommen till en kostnadsfri distansföreläsning om spädbarns kognitiva utveckling och hur de kan påverkas av sin omgivning, med Gustaf Gredebäck, professor i utvecklingspsykologi.

Vid Uppsala Barn- och Babylab har forskare under de senaste 15 åren försökt kartlägga faktorer som hjälper barns utveckling och stärker deras förståelse av världen. Under den här föreläsningen kommer Gustaf Gredebäck, professor i utvecklingspsykologi vid Uppsala universitet, beskriva hur lek, utforskande, och motorik bidrar till kognitiv utveckling. På senare år har forskarna börjat undersöka faktorer som riskerar att begränsa barns utveckling, med ett fokus på föräldrars psykiska hälsa. Ett nytt forskningsområde som Gustaf Gredebäck kort kommer att beröra gäller kulturella skillnader som också påverkar små barn, ibland på oväntade sätt.

Gustaf Gredebäck, professor i utvecklingspsykologi vid Uppsala universitet, arbetar vid Uppsala Barn och Babylab en forskargrupp med ett 30-tal forskare, doktorander och assistenter som alla undersöker barns utveckling.

Föreläsningen livesänds via Zoom. Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för alla och ingen föranmälan krävs. Du ansluter till föreläsningen via länken här nedan.

Arrangeras i samarbete med tidskriften Forskning & Framsteg och Stadsbiblioteket i Uppsala.

Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Har du frågor?

Kontakta Karin Modig

karin.ostman-modig@folkuniversitetet.se

Tid
11 maj 2021 - 11 maj 2021
Ti 18:00 - 19:00
Tillfällen
1
Studietimmar
2
Kurs-ID
1095695
Pris
0 kr