Föreläsning med Ingmar Skoog - 70 är det nya 50

Plats Borås

Ingmar Skoog är professor i psykiatri och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs universitet, samt författare, årets Senior och Sommarpratare 2021.

Boka nu

Välkommen till en inspirerande och informativ föreläsning med Ingmar Skoog, legitimerad läkare, professor i psykiatri och en framstående expert på åldrande. Ingmar Skoog är inte bara en auktoritet inom sitt område utan även en röst för förändring som ifrågasätter fördomar om åldrande. Han har den sällsynta förmågan att förklara komplexa ämnen på ett gripande och lättförståeligt sätt.

Denna föreläsning, baserad på hans bok "70 är det nya 50" som släpptes i november 2023, utgår från resultaten av H70-studierna i Göteborg, en omfattande befolkningsstudie som har undersökt äldre personer i över 50 år. Boken och föreläsningen bygger på forskning som visar att dagens äldre är yngre än någonsin, både intellektuellt, psykiskt och fysiskt.

H70-studierna ger forskare möjlighet att jämföra hälsan hos 70-åringar födda under olika årtionden. Den senaste studien inkluderar 70-åringar födda 1944 och har kontinuerligt följt upp dessa individer från 75 års ålder, med vissa grupper uppföljda ända tills deltagarna är 100 år. Detta ger en unik möjlighet att jämföra hälsan hos 70-åringar födda i början av 1900-talet med jämngamla personer födda mer än fyra decennier senare.

Under föreläsningen kommer Ingmar Skoog att dela med sig av sina insikter från H70-studierna och ge flera råd för den som vill öka sina chanser till ett långt, friskt och tillfredsställande liv. Han betonar vikten av att vara lagom och att njuta av livet.

Föreläsningen pågår i 60 minuter och följs av en 30 minuter lång frågestund, där deltagarna får möjlighet att ställa frågor direkt till Ingmar Skoog. Ta chansen att lyssna till en av Sveriges främsta experter på äldres hälsa och få värdefulla tips för ett bättre och mer hälsosamt liv. En föreläsning där skratt blandadas med aha-upplevelser!

 

Kursledare

Ingmar Skoog

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Borås

info.boras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 okt 2024 - 10 okt 2024
Torsdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
tor 10 okt 2024 kl 18:00-20:00
Plats
Sturegatan 45, 50342 BORÅS
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
309890
Pris
175 kr