Ska du amma nu igen?

Plats Uppsala

En onlineföreläsning om ammande barn och deras naturliga amningsmönster.

Boka kursen nu

Hur ofta spädbarn ammar är en del i en väv av biologiska, psykologiska, kulturella och historiska faktorer. Kulturella normer stämmer inte alltid med våra biologiska eller psykologiska förutsättningar

Det finns många kvinnor ur den äldre generationen som har försökt amma under den period i vår historia då de allmänna råden stämde så dåligt överens med vår biologi att det för många blev omöjligt. Det finns även många kvinnor idag som kämpar i uppförsbacke med amningen, delvis på grund av missuppfattningar om hur spädbarn och amning fungerar.

Om föreläsaren:
Paola Oras, barnmorska och doktorand vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa på Uppsala Universitet. Forskargrupp: Perinatal, neonatal och barnkardiologisk forskning.

Onlineföreläsning via Zoom. Länk skickas till anmälda deltagare.

Föreläsningen är en del av föreläsningsserien ”Vägen till föräldraskap” som belyser aktuell forskning kring fertilitet, graviditet, förlossning och amning. Föreläsningen är den sista i serien.

Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Kontakta Belinda Hirvonen

belinda.hirvonen@folkuniversitetet.se