Fertilitet och fertilitetsbevarande åtgärder

Plats Uppsala

En onlineföreläsning om hur svår sjukdom kan påverka din fertilitet och om vilka fertilitetsbevarande åtgärder som finns att tillgå.

Boka kursen nu

Vad händer med din fertilitet om du drabbas av svår sjukdom tidigt i livet? Dr. Kenny Rodriguez-Wallbergs presenterar forskning om cancerbehandlingars påverkan på fertilitet och vilka fertilitetsbevarande åtgärder som finns att tillgå vid svår sjukdom.

Om föreläsaren:
Dr. Kenny A. Rodriguez Wallberg blev färdig läkare inom obstetrik och gynekologi i hennes hemland Colombia. Som specialist blev Dr Rodriguez-Wallberg sedan tilldelad ett stipendium och avslutade sina medicinska studier på Hôpital Necker Enfant Malades i Paris. 2005 tog hon sin doktorsexamen (PhD) från Karolinska institutet och sedan 2007 är hon senior Consultant i Reproduktiv medicin på Karolinska sjukhuset i Stockholm samt chef inom programmet för fertilitetsbevarande. Dr Rodriguez-Wallberg är nu även adjunktprofessor på institutionen för onkologi och patologi på Karolinska institutet och fördelar sin tid mellan forskning och att arbeta kliniskt.

Onlineföreläsning via Zoom. Länk skickas till anmälda deltagare ca 1 vecka innan föreläsningen äger rum.

Föreläsningen är en del av föreläsningsserien ”Vägen till föräldraskap” som belyser aktuell forskning kring fertilitet, graviditet, förlossning och anknytning.

Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Har du frågor?

Kontakta Linnea Thörnqvist

linnea.thornqvist@folkuniversitetet.se

Tid
10 nov 2021 - 10 nov 2021
On 18:00 - 19:00
Tillfällen
1
Studietimmar
1
Kurs-ID
1101350
Pris
0 kr